Вінничанин, який видавав себе за експерта-криміналіста, отримав 4 роки тюрми

Новини Вінниці / Вінничанин, який видавав себе за експерта-криміналіста, отримав 4 роки тюрми

Вінницький міський суд ухвалив рішення щодо чоловіка, який підробляв свою професійну кваліфікацію та шахрайським шляхом виманював гроші у громадян. Йому було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурори Вінницької обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення проти мешканця міста Вінниця за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Суд призначив йому 4 роки позбавлення волі та конфіскацію всього належного йому майна.

У суді прокурор довів, що наприкінці 2019 року обвинувачений, в співпраці зі співробітником правоохоронного органу, обдурив вінничанина, якого підозрювали у скоєнні злочину. Він видавав себе за експерта НДЕКЦ у Вінницькій області та обіцяв потерпілому допомогу в уникненні кримінальної відповідальності. За це потерпілий повинен був передати хабар у сумі 650 доларів США нібито слідчому одного з районних відділень поліції м. Вінниці.

Під час передачі грошей обвинувачений був затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Наразі вирок не набрав законної сили.