Вінничанин, колишній нардеп і комбат «Миротворця» Андрій Тетерук: «Замість «плану Б» по Донбасу нам запропонують «операцію «Ы» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанин, колишній нардеп і комбат «Миротворця» Андрій Тетерук: «Замість «плану Б» по Донбасу нам запропонують «операцію «Ы» (ВІДЕО)

Керівник батальйону «Миротворець», народний депутат VIII скликання вінничанин Андрій Тетерук в ефірі «Прямого» заявив, що нинішній очільник держави змарнував можливості, які існували у 2019 році, аби посилити Україну. На думку експарламентаря, причина у розумінні ситуації навколо конфлікту з Росією. А «розрекламований «план Б», на його думку, може виявитися «операціэю «Ы».

Керівник батальйону «Миротворець», народний депутат VIII скликання вінничанин Андрій Тетерук в ефірі «Прямого» заявив, що нинішній очільник держави змарнував можливості, які існували у 2019 році, аби посилити Україну. На думку експарламентаря, причина у розумінні ситуації навколо конфлікту з Росією. А «розрекламований «план Б», на його думку, може виявитися «операціэю «Ы».

«Візію він (Зеленський – ред.) оприлюднив своїми словами. Він сказав, що в нього в голові війна закінчилася. І, на жаль, він не просувається вперед, він робить ще гірше – відводить українські війська вглиб нашої території. І каже, що таким чином він дотримується Мінських домовленостей. Хоча жодного слова про відведення військ в Мінських домовленостей немає. Якщо і йдеться про відведення, то виключно важкого озброєння.

Путін пережив в Україні не одного президента, і купа президентів у європейських країнах демократичних змінилася за цей час. Тиснути на Путіна саме в такий дивний спосіб, – це визнавати, що людина, я маю на увазі президента Зеленського, повністю неадекватно оцінює свої спроможності й реальність, в якій він приймає рішення. Щоб тиснути на Путіна, потрібно дещо більш дієве, ніж сценічні образи: «Владимир Владимирович, прошу вас, уcыновите меня», чи як він до нього звертався під час тієї сценки», – сказав Тетерук.

Він також зауважив, що за рік після зустрічі Зеленського і Путіна у Парижі позиції України значно послабились.

«Оцінюючи цей рік, який собі Зеленський відвів, ми можемо констатувати лише одне: ситуація України анітрохи не покращилась, і в контексті відведення військ ми можемо констатувати погіршення ситуації. Те, що ми відвойовували буквально метр за метром кров’ю политу нашими воїнами землю, він просто тупо на «розводняк» Кремля запропонований відвів і залишив… З трьох дві позиції вже зайняті окупаційними військами РФ.

І в таких умовах Зеленський зараз буде говорити, що він перейде до «плану Б»? Я цілком очікую, що жодного «плану Б» в нього немає. І про це мені сумно казати. Я навіть зараз коментую це як прямий опонент Зеленський: скоріш за все нам запропонують якийсь «план Ы», «операцію Ы», а не «план Б». Тоді ми будемо свідками абсолютно поганих наслідків від того, що ця людина, перебуваючи на посаді верховного головнокомандувача, змарнувала час і можливості щодо послаблення ворога. Змарнувала можливості щодо посилення нашої держави в цьому протистоянні та ні на грам не переважила ваги балансу, який би мав бути використаний на те, щоб Україна вийшла переможцем з цього жахливого протистояння з Росією”, – констатував ексдепутат.

Олег Верлан

9 грудня, 2020