Вінничанин на автомобільній шині хотів втекти до Румунії

Новини Вінниці / Вінничанин на автомобільній шині хотів втекти до Румунії

Шляхами контрабандистів хотіли скористатися група «плавців», зокрема й вінничанин, аби втекти за кордон із Закарпаття. У прикордонне містечко Тячів вони приїхали з повним комплектом зарядження. Проте здолати Тису не вспіли. Прикордонники попередили заплив…

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Військовослужбовці відділу «Тячів» затримали трьох чоловіків близько 23.00 на березі річки Тиса. Чоловіки були одягнені у гідрокостюми. Окрім ретельно обгорнутих у поліетилен змінного одягу, взуття, документів та грошових коштів, вони мали при собі накачані автомобільні камери, за допомогою яких планували перепливати незнайому для них водойму.

Усі чоловіки прибули на Закарпаття з інших регіонів: один із Тернопільщини, один із Вінниччини, один з Одещини. Наскільки небезпечними є спроби подолання холодної та повноводної Тиси вони не знали.

«Варто зауважити, що зараз на Закарпатті в нічний час температура повітря опускається нижче нуля градусів. Глибина річки сягає трьох метрів, ширина – 50 метрів. Впродовж року зафіксовано 14 випадків загибелі чоловіків під час спроб подолання річкової ділянки кордону», - пояснюють прикордонники.

Стосовно затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Макс Мельник

19 березня, 2023