Вінничанин Олег Сторожук створив набір Lego «Один удома», який вже підкорив світ

Новини Вінниці / Вінничанин Олег Сторожук створив набір Lego «Один удома», який вже підкорив світ

Величезний набір Lego за мотивами улюбленого новорічного фільму «Один удома» вже з'явився у продажу. А його дизайн розробив вінничанин Олексій Сторожук, який зумів перемогти з цією ідеєю у конкурсі LEGO ideas.

Як уточнюють «Економічні новини», кожна людина може вигадати щось подібне і реалізувати свою мрію, якщо збере 10 000 голосів.

Копію культового будинку вже можна купити у різних куточках світу. Творіння вінничанина стало одним із найбільших лего-наборів: він складається майже з 40 тисяч деталей і має систему класичного лялькового будиночка. Так, стіни можна відкрити у різні боки, дах вгору. Таким чином, інтер'єр будинку, який майже не відрізняється від кіношної версії, повністю «розкритий». У ньому можна відтворити більшість знаменитих сцен – приміром підпал лисини бандита Гаррі або гоління Кевіна. Для цього у комплекті є п'ять фігурок головних персонажів.

Після перемоги у конкурсі LEGO ideas Олексій Сторожук прокинувся відомим. Його основна робота - диспетчер в іноземній брокерській компанії. Але вже кілька років чоловіка полюбляє займатися Lego. Любов до конструктора поділяє і дружина вінничанина. Коли Олексій дізнався про те, що будь-який фанат Lego може взяти участь у конкурсі, і якщо за нього проголосує 10 000 людей, то професійні дизайнери та маркетологи займуться реалізацією цієї ідеї, то вирішив спробувати свої сили.

Зібрати голоси було не так і складно, бо фанатів фільму «Один вдома» дуже багато! Крім того, проект твіттнув і Маколей Калкін, який виконав головну роль новорічного фільму. Після цього з українцем почали дистанційно (через пандемію) працювати професіонали команди Lego. Вони розвивали ідею, додаючи дому мрії «грабування», щоб люди могли відтворювати найцікавіші сцени з фільму. Наприклад, спускати санчата сходами або обрушувати полиці з фотографією коханої брата База.

Зазначимо, згідно з умовами конкурсу, дизайнер, який подав ідею, отримає десять копій набору, а також 1% роялті від усього прибутку продажу набору.

Набір «Один удома» вже підкорює світ. Так, кілька днів тому вокаліст популярного американського гурту Cannibal Corpse на сторінці в інстаграм похвалився покупкою набору.

Олеся Рудницька

10 листопада, 2021