Вінничанин пропонує замінювати котельні та встановлювати обладнання, яке не використовує газ

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує замінювати котельні та встановлювати обладнання, яке не використовує газ

Вінничанин Вадим Скорина опублікував 28 липня петиції до міськради з пропозицією «заміни газових котелень на котельні з альтернативних видів палива в комунальних закладах міста та області». Новою ідею складно назвати, адже у Вінниці та більшості громад цей процес тривав з 2014 року. В обласному центрі є декілька котелень на альтернативному паливі, але не завжди його вдосталь.

За висновками автора петиції, окупність котельні складає 2- 3 роки.

«Українських виробників котелень на альтернативних видах палива достатньо. Також існує безліч варіантів теплових насосів, які ефективніші за газові в декілька разів», - пише чоловік.

Також він пропонує «при введенні в експлуатацію нових багатоповерхових будинків зобов'язувати будівельні компанії встановлювати в них теплові насоси повітря вода або котельні на альтернативних видах палива». Мабуть, вінничанину не відомо, що подібне не в повноваженнях міської та обласної влади, є ДБН, які затверджуються виключно на центральному рівні.

До речі, у Вінниці функціонує одна з найпотужніших котельнь на твердому паливі – на вул. Баженова. Завдяки неї понад 5 млн м3 газу в рік заощаджує Вінниця.