Вінничанин Віктор Хникін став чемпіоном України з плавання

Новини Вінниці / Вінничанин Віктор Хникін став чемпіоном України з плавання

Єдиним представником Вінницької області на чемпіонаті України з плавання був Віктор Хникін. Вінничанину вдалося завоювати одразу дві медалі – золоту та бронзову.

Єдиним представником Вінницької області на чемпіонаті України з плавання був Віктор Хникін. Вінничанину вдалося завоювати одразу дві медалі – золоту та бронзову.

Як повідомляють у відділенні Національного Олімпійського комітету України Вінницької області, змагання відбувалися 6-9 березня відбувся у харківському басейні «Акварена». За призові місця змагалися 336 найкращих плавців.

Перші два дні на дистанціях 50 та 100 метрів вільним стилем Вікторові Хникіну далися важко. Він не потрапив до фінальних запливів. Проте на третій день на дистанції 50 м на спині В.Хникін другим потрапив до фіналу з результатом 26.50, поступившись 1 сотою секундою спортсмену із Києва – Ярославу Мазуренко.

У фіналі на цій дистанції вінничанин став переможцем та чемпіоном України з результатом 26.14, тепер вже випередивши суперника на 1 соту секунди, а в останній день змагань виборов бронзову нагороду на дистанції 100 м на спині з результатом 57.73 секунди.

«Дуже радий, що отримав дві призові нагороди та став чемпіоном України, хоча не зовсім задоволений своїм показником часу, бо бажав плисти сильніше й сподівався показати кращий результат, ніж вийшло», – пояснив вінничанин.

Тренером і батьком Віктора Павло Хникін, дворазовий призер Олімпійських ігор.

«Під час пандемії лише спорт допомагає тримати себе в формі, відчувати таку необхідну енергію та бути здоровим. – прокоментував здобутки сина Павло Хникін. – Ще радію, що не дивлячись на усі труднощі, які останнім часом відбуваються в спорті та в усьому світі, Віктор зміг показати достойний результат. Хочу побажати усім спортсменам нових перемог, а з приводу плавання хочу додати, що це геніальний вид спорту, починаючи з фізичного розвитку, закінчуючи морально-вольовими якостями».

На його думку, перевагами цього виду спорту є помірне навантаження на серцево-судинну систему та суглоби; з низьким ризиком травматизації та відмінно підходить для відновлення; підвищує рівень максимального споживання кисню; поліпшує психічне здоров’я.

«Крім того, плавання покращує рельєфність тіла, спалює більше калорій, ніж звичайні вправи та є ідеальним доповненням до тренувань з інших видів спорту. І, саме важливе, що плаванням можна займатися від народження до віку 100 «плюс», - додав Павло Хникін.

Олеся Рудницька

10 березня, 2021