Вінничанин власноруч змайстрував собі "лежачий" велосипед (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанин власноруч змайстрував собі "лежачий" велосипед (ВІДЕО)

Вінничани протягом останніх декількох років могли споглядати на вулицях міста чутернадський "лежачий" велосипед. Однак, майже ніхто не знав, що даний "агрегат" був створений вручну з водопровідних труб його власником.

Вінничани протягом останніх декількох років могли споглядати на вулицях міста чутернадський "лежачий" велосипед. Однак, майже ніхто не знав, що "агрегат" створений вручну з водопровідних труб його власником.

Вінничанин Василь Панич розповів "Суспільному", що даний велосипед не лише зручний, а й корисний для здоров'я. Адже, 9 років тому чоловікові поставили діагноз — варикоз. Лікарі порекомендували вправу - лягати на спину та крутити педалі. Однак, реабілітацією вдома пан Василь вирішив не обмежуватись. Разом із сином він взявся складати лігерад – велосипед, що дозволяє їхати, напівлежачи або лежачи на спині.

"Навантаження було, але не було перевантаження на клапани, котрі у венах відказують", - розповів В.Панич.

Водопровідні труби, колеса та два сидіння від велосипеда, а ще знання інженера-радіотехніка, - це те - каже Василь Панич, що знадобилося їм, аби скласти лігерад.

На лігераді Василь Панич із 2012 року. Зараз, їздить, каже, щодня. У будні ним добирається до роботи. На вихідні виїздить за межі міста, долаючи по кілька сотень кілометрів.

"Через Літин на Хмільник - 80 км, від Хмільника через Калинівку - 80 км. Можна подолати і 200 км, і 500. А 200 км в суботу спокійно можу проїхати", - зазначив вінничанин.

Додає, катання на лігераді - тепер його улюблене заняття. Жартує, корисно і для здоров’я, і для сім’ї.

Наступного року Василь Панич хоче спробувати свої сили у веломарафоні серед непрофесійних спортсменів «Калинівська сотка». А ще мріє встановити новий світовий рекорд швидкості на такому велосипеді – зараз це 136 км на годину.