Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту

Новини Вінниці / Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту

Ще до повномасштабного вторгнення Росії 48-річний житель Вінницького району відверто підтримував агресію проти України, більше того, він у Facebook публікував пости із закликами до Путіна, аби той скоріше ввів війська. Через 7 місяців після початку війни чоловікові повідомили про підозру, але санкції статті, яку йому інкримінують, передбачають доволі «помірковане» покарання.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю району у розповсюдженні матеріалів з публічними закликами до агресивної війни (ст. 436 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«За даними слідства, громадянин України, маючи проросійську позицію, ще до повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року відкрито поширював в інтернеті інформаційні матеріали антиукраїнського характеру, в тому числі із закликами до агресивної війни росії проти України», - йдеться у повідомленні.

Тобто, до 24 лютого дії чоловіка не помічали.

Наразі вказується, що у Facebook підозрюваний розмістив публікацію зі зверненням до російського президента Путіна напасти на Україну – «Путин! Напади на Украину, пока они все деревья ради ружей не вырубили».

Протиправний зміст публікацій підтверджено лінгвістичною експертизою. Фактично, людина була серед тих, хто спровокував напад та тисячі смертей.

«За вчинення інкримінованого злочину передбачено виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області», - зазначається у прокуратурі.

Отже, за довоєнні заклики напасти на Україну людину можуть засудити до арешту на кілька місяців. А потім йому ніхто не заборонить знову писати. А чому б на крайній випадок не «прописати» у Кримінальному кодексі депортацію до Росії?   

Новини Вінниці / Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту Новини Вінниці / Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту Новини Вінниці / Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту Новини Вінниці / Вінничанина, який до 24 лютого закликав Путіна «напасти на Україну», можуть засудити на кілька місяців арешту
Олег Верлан

27 вересня, 2022