Вінничанина Влада Сорда залишили під цілодобовим домашнім арештом

Новини Вінниці / Вінничанина Влада Сорда залишили під цілодобовим домашнім арештом

У Печерському райсуді Києва обрали запобіжний захід вінничанину Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Владу Сорду), якому інкримінують вчинення хуліганських дій біля Офісу президента. Його «відправлено» під домашній арешт.

У Печерському райсуді Києва обрали запобіжний захід вінничанину Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Владу Сорду), якому інкримінують вчинення хуліганських дій біля Офісу президента. Його «відправлено» під домашній арешт.

Нагадаємо перебіг подій. В результаті акції протесту через ув’язнення Сергія Стерненка на Банковій ввечері 20 березня фарбою була розмальовано табличку на будівлі та вибито кілька шибок у дверях. В МВС повідомляли, що ніхто з правоохоронців не постраждав. Але тоді був затриманий активіст, який виявився, ветераном АТО, поетом та видавцем.

Адвокат Дмитро Мазурок, який захищає Сорда, заявляв, що його клієнт був дуже розгублений після затримання, «навіть погано пам’ятав своє прізвище».

Повідомили про підозру у хуліганстві Владиславу Гранецькому-Стафійчуку 21 березня. А 23-го суд вирішив, що активіста достатньо тримати під домашнім арештом. Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Олексій Соколов.

Таким чином суд задовольнив клопотання столичної прокуратури, яка просила для підозрюваного саме цілодобовий домашній арешт і наголошувала на тому, що існують ризики тиску на свідків та знищення підозрюваним речових доказів.

За даними слідчих, Сорд прийшов на акцію із заздалегідь заготовленою зброєю – складним ножем, а згодом вдарив рукою по дверях Офісу президента і розбив скло.

Сторона захисту натомість наполягала на тому, аби суд відмовив у задоволенні клопотання. Адвокат Сорда запевняв, що його підзахисний ніяк не може вплинути ані на свідків, ані на експертну установу, яка проводить експертизу ножа, оскільки вона підконтрольна МВС. Рішення суду захисник Дмитро Мазурок планують оскаржити.

Під час засідання підозрюваний заявив, що він дійсно був на акції під ОП і мав із собою «куплений в переході» складний ніж, але ним він так і не скористався, бо в цьому не було потреби. Сорд не сказав, чи дійсно саме він розбивав шибки в ОП, пославшись на рекомендації свого адвоката.

Макс Мельник

23 березня, 2021