Вінниччина посіла друге місце в рейтингу євроінтеграції регіонів України

Новини Вінниці / Вінниччина посіла друге місце в рейтингу євроінтеграції регіонів України

Вінниччину вчергове довела, що більш прагне долучитися до ЄС, ніж більш західні регіони. Згідно з проведеним дослідженням «Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей», Вінницька область набрала 203,67 бали за 50 індикаторами, тож в результаті посіла друге місце серед інших регіонів.

Вінниччина вчергове довела, що більш прагне долучитися до ЄС, ніж більш західні регіони. Згідно з проведеним дослідженням «Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей», Вінницька область набрала 203,67 бали за 50 індикаторами, тож в результаті посіла друге місце серед інших регіонів.

Лідером за цим рейтингом є Львівська область, у «доробку» якої 228,27 балів. «Бронзова» позиція у Києва. На четвертому місці Сумщина, п’ятою є Тернопільська область.

Дослідження підготовлено аналітиками Центру «Нова Європа» у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Рейтинг областей України складений на основі відповідності до 50 індикаторів у 9 сферах, які найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС.

Олеся Рудницька

29 вересня, 2020