Вінниччина втратила відомого публіциста, історика та краєзнавця

Новини Вінниці / Вінниччина втратила відомого публіциста, історика та краєзнавця

Вінниччина попрощалась із публіцистом, істориком,  краєзнавцем Миколою Йолтухівським. Науковець впродовж багатьох років досліджував історію міста Бар, що у Вінницькій області. За його ініціативи створено місцевий краєзнавчий музей.

Вінниччина попрощалась із публіцистом, істориком, краєзнавцем Миколою Йолтухівським. Науковець впродовж багатьох років досліджував історію міста Бар, що у Вінницькій області. За його ініціативи створено місцевий краєзнавчий музей.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Важко оцінити сповна всю велич наукового здобутку шанованого дослідника для Барської громади. Саме за його ініціативи було створено Барський районний краєзнавчий музей  в 1981 році.  Він був  автором герба і прапора територіальної громади міста Бар, учасником науково-краєзнавчих конференцій», - повідомляють у Барській міській раді.

М. Йолтухівський у співавторстві з іншими науковцями видав навчальний посібник «Історія рідного краю». На основі дослідження "Укртелефільм"  створив документальну стрічку «Місто на Кучманському шляху» .Також дослідник консультував ряд фільмів,  які знімали телеканали «Віта» та ВДТ.

Був участником ряду проєктів по збереженню історичної пам'яті міста Бар та видатних уродженців краю. Має ряд державних нагород.