«Вінниччина зможе пропетляти». Синоптикиня прогнозує дощі на найближчі дні

Новини Вінниці / «Вінниччина зможе пропетляти». Синоптикиня прогнозує дощі на найближчі дні

В Україну 20 квітня прийде циклон з-за Чорного моря. Цей атмосферний вихор із низьким тиском у центрі принесе із собою дощову погоду. Проте Вінниччині може пощастити – є шанс, як казав Леонід Кравчук, пройти «між крапельками». Не дарма ж його вперше обирали до Верховної Ради саме на Вінниччині.

В Україну 20 квітня прийде циклон з-за Чорного моря. Цей атмосферний вихор із низьким тиском у центрі принесе із собою дощову погоду. Проте Вінниччині може пощастити – є шанс, як казав Леонід Кравчук, пройти «між крапельками». Не дарма ж його вперше обирали до Верховної Ради саме на Вінниччині.   

Прогноз щодо опадів оприлюднила на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. Вона уточнила, що дощі почнуться уже в ніч із 19 на 20 квітня. Першим вони накриють південні регіони.

Проте коли циклон, розкручуючись, вивернеться на схід та центр України, там теж зіпсується погода. За словами метеорологині, дощі можуть бути сильними. Крім того, до них приєднається ще й сильний вітер.

Щодо заходу України, то там також очікуються дощі, але іншого походження, місцями ймовірні грози, а в Карпатах взагалі зливи.

«Київщина та Вінниччина, як один наш Президент, зможуть пропетляти між західною вологою та циклонічними південними дощиськами - якихось серйозних опадів там не передбачається», – зазначила пані Діденко.

Вона додала, що температура повітря в Україні вночі коливатиметься в межах +3...+7 градусів, а вдень +9...+13 градусів.

Втім, в Укргідрометцентр передбачають опади на Вінниччині ще й сьогодні, а від завтра до кінця тижня – грози майже щодня. Температура повітря вдень – від 13 до 16 градусів, а вночі – від 3 до 7…

Олеся Рудницька

19 квітня, 2021