Вінниця підтвердила інвестиційний рейтинг на рівні invAA

Новини Вінниці / Вінниця підтвердила інвестиційний рейтинг на рівні invAA

Попри війну провідні вітчизняні рейтингові агентства Credit Rating та IBI Rating підтвердили високий інвестиційний рейтинг Вінницької міської територіальної громади.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

Заступник мера Андрій Очеретний впевнений, що високі показники інвестиційної привабливості — це сигнал про дію для інвесторів.

За його словами, місто має відзнаки:

• uaINV5 – найвищий рівень інвестиційної привабливості від Credit Rating;

• invAA – відмінна інвестиційна привабливість від IBI Rating.

У Вінниці впроваджується ряд інвестиційних проєктів таких компаній та підприємств, як «Юпаркс», HEAD, «Грін Кул», картонно-паперова фабрика «Торгтехніка», «Рошен», KNESS, «ЕкоСнек», «Барлінек» та інші.

«У 2022 році проведено ґрунтовну роботу з покращення інвестиційної привабливості зокрема шляхом створення першого в Україні Агро-Фуд–Тех індустріального парку на базі Вінницького індустріального парку. А в кінці року було утворено та затверджено концепцію нового індустріального парку «ВінІндастрі», – зазначив Андрій Очеретний.

Він також додав, що наша громада забезпечує міцний економічний тил, прихистивши підприємства з зони бойових дій.

«Так, від початку повномасштабного вторгнення, до Вінниці релоковано 252 суб’єкти господарювання, зокрема «Сталекс», «Укпостач», «АнабельАрто» та інші. З них 193 вже розпочали власну діяльність, створивши 1290 нових робочих місць. Ми віримо, що 2023 рік стане роком нашої Перемоги та відправною точкою для стабільного економічного зростання», - зазначив заступник міського голови.