Вінниця прощається із двома полеглими захисниками

Новини Вінниці / Вінниця прощається із двома полеглими захисниками

Сьогодні, 22 лютого, місто Вінниця проводить в останню путь двох своїх синів - захисників Богдана Мазура та Сергія Монтрезора, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю від російських загарбників. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Богдан Мазур підписав військовий контракт у 2014 році та боровся за Україну у найгарячіших точках антитерористичної операції. Він виріс у справжнього воїна з бездоганними навичками бою, які він здобував не лише на вітчизняних, але й закордонних полігонах. Богдан служив у 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура». Він загинув 14 лютого у бою поблизу села Степове Покровського району Донецької області. Йому було всього 29 років. 

Сергій Монтрезор приєднався до захисту країни у 2015 році та виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Він служив у складі артилерійського взводу 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан». Сергій був обдарованим випускником технічного ліцею та мав вищу освіту з теплоенергетики. Він загинув 17 лютого в районі села Новопрокопівка Запорізької області. Йому було лише 38 років.

Церемонії прощання з воїнами розпочнуться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховання відбудеться на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Своїм життям та мужністю Богдан Мазур та Сергій Монтрезор віддали найвищу ціну за вільну Україну.