Вінниця прощається ще з одним захисником

Новини Вінниці / Вінниця прощається ще з одним захисником

Сьогодні, 15 лютого, місто Вінниця проводить у вічність свого сина – 44-річного захисника Юрія Баранчука, який віддав своє життя захищаючи незалежність та суверенітет України від російських окупантів.

Юрій Баранчук, відомий як сержант, служив у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Збройних Сил України. Він проходив випробування на найгарячіших ділянках фронту, включаючи Бахмут, Авдіївку та Лиман.

Народившись у Вінниці й закінчивши школу, Юрій відслужив у армії та працював правоохоронцем у Полтавській області, а потім повернувся до рідного міста, де зайнявся будівництвом. Проте, побачивши наслідки війни, Юрій не залишився осторонь. Разом із друзями він прийняв рішення приєднатися до Збройних Сил України, щоб захищати свою країну.

Сестра загиблого, Валентина, згадує Юрія як доброго та справедливу людину, яка не могла терпіти несправедливість та страждання людей, і тому вирішила встати на захист.

Церемонія прощання із Юрієм Баранчуком відбудеться о 10:00 годині у поминальній залі за адресою: вул. Генерала Арабея, 1. Похорон відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вінниця вшановує пам'ять свого героя, який не побоявся стати на захист рідної землі, віддавши своє життя за її свободу та незалежність.