«Вінницягаз Збут» опублікував лютневі ціни на газ

Новини Вінниці / «Вінницягаз Збут» опублікував лютневі ціни на газ

Після того, як постачальників газу «спустили» граничну ціну на паливо, компанії опублікували нові тарифи на газ, які діятимуть у лютому. Ціни варіюються від 6,88 до 6,99 грн за кубометр. ТОВ «Вінницягаз збут» пропонує споживачам «продукт» за граничною ціною, не на копійку менше.

Після того, як постачальникам газу «спустили» граничну ціну на паливо, компанії опублікували нові тарифи, які діятимуть у лютому. Ціни варіюються від 6,88 до 6,99 грн за кубометр. ТОВ «Вінницягаз збут» пропонує споживачам «продукт» за граничною ціною, ні на копійку менше.

Нагадаємо, після хвилі протестів українців і втручання уряду, за новими правилами, які діють до кінця опалювального сезону, тариф не може перевищувати 6,99 грн, але може бути нижчим. Приміром, компанія Megawatt запропонувала ціну у 6,88, «Агросинтез Трейдинг» – 6,88, «Енергетичні ресурси України» – 6,90.

У разі, якщо постачальник відмовиться поставляти газ побутовим клієнтам за регульованою ціною, спрацює страховий механізм ринку – постачальник «останньої надії» (ПОН), яким є газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Відповідно до вимог законодавства, споживач може бути клієнтом ПОН до 60 днів. Протягом цього періоду споживач має знайти нового постачальника газу.

Наводимо розцінки різних постачальників для порівняння.

 

Із 1 лютого максимальний тариф на газ становитиме 6,99 грн, хоча в січні доходив до 10 грн за куб. Постачальники наразі зауважують, от якби українці авансом закупили блакитне паливо влітку на рік, то рівними частинами платили б 12 місяців за ціною менш як 5 грн за кубометр.

Також слід нагадати, що з 1 лютого в Україні встановлено максимальний тариф на доставку газу (т.зв. абонплата). Зараз він становить 2,45 грн, а за новими правилами буде не дорожчою ніж 1,79 грн за кубометр.