«Вінницягаз» змушений стягувати борги за доставку газу в судовому порядку

Новини Вінниці / «Вінницягаз» змушений стягувати борги за доставку газу в судовому порядку

Споживачі газу Вінницької області на кінець лютого поточного року заборгували АТ «Вінницягаз» за надані послуги розподілу газу 158 млн грн. З них 67 млн грн. боргують побутові споживачі, 75 млн грн. - теплопостачальні підприємства, решту – інші споживачі.

Про це повідомляє АТ «Вінницягаз».

«Компанія розуміє усю складність сьогоднішньої ситуації. Підприємство виконує покладені на нього функції безаварійного та безперебійного розподілу газу, забезпечення належного технічного стану та функціонування газорозподільних мереж також в умовах війни, зростання цін на паливно-мастильні та розхідні матеріали, прилади та інструменти.

Неплатежі за доставку природного газу ускладнюють щоденне обслуговування газових мереж, їх ремонт, заміну застарілого обладнання та забезпечення технологічного процесу розподілу газу в нашому регіоні», - йдеться у повідомленні.

В умовах війни до боржників за несвоєчасну оплату послуг не застосовуються штрафні санкції та припинення надання послуг. Однак, компанія вимушена вдаватися до стягнення заборгованості в судовому порядку.

«Так, з початку року 930 позовів на загальну суму 2,7 млн грн. АТ «Вінницягаз» уже подав до суду по всій області. У лютому боржникам надіслано близько 30 тис. досудових попереджень про необхідність погашення боргів», - зазначають у товаристві.

Тому «Вінницягаз» закликає споживачів розрахуватися за послуги розподілу газу, не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат на вирішення спору в судовому порядку.

«Ідемо на зустріч споживачам. Укладаємо угоди про реструктуризацію боргу, погашення його частинами. Нагадаємо, що сплатити послугу розподілу газу потрібно до 20 числа місяця, в якому отримуєте послугу. Тобто, за лютий до 20 лютого», - вказують у компанії.

Послуга сплачується на рахунок АТ «Вінницягаз» щомісяця рівними платежами. При цьому не обов’язково чекати паперового рахунку. Клієнти Вінницягазу мають можливість завантажити електронні рахунки та сплатити за розподіл газу у зручний час та зі зручного місця в онлайн-сервісах 104.ua.

Детально порядок та способи оплати розподілу газу за посиланням: https://bit.ly/3XUEAp0

«Як ми вистоїмо перед сьогоднішніми викликами залежить від кожного з нас. Кожна сплачена платіжка за розподіл газу – це участь і вклад кожного споживача у підтримання енергетичної безпеки регіону.

Закликаємо споживачів дотримуватись дисципліни у розрахунках, аби підприємство мало змогу 24/7 надати якісну послугу безперебійної та безаварійної доставки газу до кожної оселі, лікарням, дитячим садочкам та школам, бюджетним установам та промисловим підприємствам. Підтримуємо економіку, тримаємо енергетичний фронт», - додають у «Вінницягазі».

admin

2 березня, 2023