Вінницька чемпіонка міжнародних конкурсів танців на візках поїде до Грузії ділитись досвідом (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницька чемпіонка міжнародних конкурсів танців на візках поїде до Грузії ділитись досвідом (ВІДЕО)

Наталя Видайко викладатиме уроки танців на візках у Грузії. Дана пропозицію дівчині надійшла одразу після перемог на міжнародних конкурсах і фестивалях у Тбілісі та Кутаісі.

Наталя Видайко викладатиме уроки танців на візках у Грузії. Пропозиція вінничанці надійшла одразу після перемог на міжнародних конкурсах і фестивалях у Тбілісі та Кутаісі.

Як розповіла 34-річна вінничанка "Суспільному", 20 життя вона на візку, після отриманої травми хребта в аварії, в яку потрапила в підлітковому віці. Після двох тижнів у комі шансів на життя, каже, не було.

Однак, дівчина була "бійцем", вижила й вчилася жити в новому тілі. Здобула юридичну освіту, однак за фахом Наталя не працює. 8 років тому закінчила курси візажу та манікюру, й вже два роки займається танцями.

"Це хобі, це спілкування з людьми. Спочатку про це, навіть не мріяла. Тренуватися почала в реабілітаційному центрі «Гармонія»", — розповідає Видайко.

Кілька разів на тиждень Наталя відвідує тренувальну залу. За два роки, каже, взяла участь у шести конкурсах, на чотирьох здобула Гран-прі. Першу перемогу виборола разом зі своїм партнером Сергієм Рогалем на конкурсі в Грузії.

"Спочатку для мене це була дурниця. Я сказала, що ні, я цього не бачу, а коли запропонувала Рая, я подумала, а чому б не спробувати? І коли я приїхала, мені сподобалось", — говорить Наталя Видайко.

Гран-прі Наталя здобула і на конкурсі, який на початку листопада відбувся у Грузії. Через пандемію проходив він онлайн. Учасники надіслали відео свого танцю журі.

На танцювальному онлайн конкурсі, який 15 листопада пройшов в Австралії, посіли 1 місце. Нині Наталя опановує індійський танець. Постановку роблять разом із тренеркою Діаною Подолянчук.

Зараз Наталя готується до танцювальних змагань, які навесні 2021-го пройдуть у Франції.

Ірина Заіковата

26 листопада, 2020