Вінницька громада об’єднується заради спільного розвитку, а не перерозподілу ресурсів чи розширення територій – Сергій Моргунов

Новини Вінниці / Вінницька громада об’єднується заради спільного розвитку, а не перерозподілу ресурсів чи розширення територій – Сергій Моргунов

Вінницька ОТГ об’єднується з 7 населеними пунктами - згідно з перспективним планом і заради спільного системного розвитку, а не виключно через перерозподіл ресурсів або банальне розширення території. Про це в ефірі телеканалу «ВІТА» сказав Міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Вінницька ОТГ об’єднується з 7 населеними пунктами - згідно з перспективним планом і заради спільного системного розвитку, а не виключно через перерозподіл ресурсів або банальне розширення території. Про це в ефірі телеканалу «ВІТА» сказав Міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif«Об’єднання - це великий кусок роботи з інтеграції цих територій до Вінниці. По всіх напрямках, - сказав Сергій Моргунов. – Зараз ми ведемо діалог з громадами, і нам кажуть: «От ви зайдете, і що нам дасте?» А ми нічого не будемо давати. Натомість будемо вирішувати проблеми спільно».      

Для Вінниці, як наголосив міський голова, населені пункти, що приєднуються, «не чужі». Багато хто з місцевих працює у Вінниці, користується закладами освіти, охорони здоров’я. Тож постає питання налагодження і в цих громадах такої самої якості життя, як і в обласному центрі – від інфраструктури і медицини до адмінпослуг.      

«Інтеграція громад базується на простих речах - аби люди мали роботу, аби покращувалася матеріально-технічна база об’єктів соціальної сфери. Людей хвилює збереження їхньої самобутності, історії», - зазначив Сергій Моргунов.

За його переконанням, Вінницька ОТГ має стати взірцем для всієї області, а далі і всієї країни. «Якщо Вінниця є лідером і має дієві практики розвитку, то громади можуть користуватися цими практиками. І ми відкриті до спілкування», - наголосив міський голова Вінниці.