Вінницька громада передала допомогу бійцям 14-ї бригади НГУ "Червона калина"

Новини Вінниці / Вінницька громада передала допомогу бійцям 14-ї бригади НГУ "Червона калина"

Вінницька громада передала бійцям 14-ї бригади оперативного призначення ім. Івана Богуна Національної гвардії України нове спеціалізоване обладнання.

Десять Mavic 3T та п'ятнадцять тепловізорів були передані бійцям разом з представниками Вінницької громади, міським головою Сергієм Моргуновим, головою обласної ради Вячеславом Соколовим та очільником Калинівської міської ради Василем Поліщуком. Це спецобладнання буде надіслане на передову негайно після отримання.

Володимир Матущак, т.в.о командира бригади, підкреслив важливість нового обладнання для операційного успіху в умовах нічних бойових дій. Mavic 3T оснащений телевізійною камерою, що дозволить розвідувати ворожі позиції та знищувати противника. Тепловізори допоможуть вчасно виявляти ворога та зберігати життя наших бійців.

Вінницька громада раніше надавала підтримку 14-й бригаді, і ця передача - лише один з етапів допомоги. Міський голова Сергій Моргунов розповів, що наразі міська рада підтримує понад 30 військових частин та формувань. Планується подальше посилення допомоги для військових.

Голова обласної ради, Вячеслав Соколовий, підкреслив, що підтримка військових залишається пріоритетом, і виявив подяку за мужність та героїзм. За його словами, мета - забезпечити Сили оборони України необхідними ресурсами.

 

Михайло Білик

15 квітня, 2024