Вінницька міськрада звернулась до уряду через тарифне питання

Новини Вінниці / Вінницька міськрада звернулась до уряду через тарифне питання

Сьогодні, 17 грудня, відбулась позачергова 15 сесія Вінницької міської ради 8 скликання. У сесійну залу виносилося єдине питання - про обсяг заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію. Депутати підтримали звернення до уряду щодо виконання домовленостей та компенсації тепловикам.

«Погасити в повній мірі борги держави перед вінницькими тепловиками відповідно до Меморандуму. Звертаємось до Уряду щодо перегляду розрахунків компенсації різниці в тарифах. Методика має бути справедливою і об’єктивною. Депутати підтримали це рішення на позачерговій сесії», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він нагадав, що ще в лютому Асоціація міст України підписала спільний Меморандум по теплу з урядом. Громади взяли на себе зобов’язання, що тарифи для населення на тепло та гарячу воду в опалювальному сезоні 2020-2021 років зростати не будуть. Так само, як і в цьому опалювальному періоді, що було засвідчено «другим» меморандумом, підписаним у вересні цього року.

«І ми ці зобов’язання виконуємо. Ми розраховували, що згідно з меморандумами, держава компенсує підприємствам ТКЕ різницю у тарифах, яка накопичувалась з 2016 року», - вказав мер.

Для Вінниці, а саме підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», ця заборгованість складає понад 462 млн грн. Фактично це половина бюджету розвитку міста. Проте наразі відповідно до методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої урядовою Постановою №977, за висновком Держаудитслужби, - йдеться лише про 70 млн грн з цієї суми.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про розподіл компенсації.

«І в такій ситуації інші міста з централізованим теплопостачанням. Тому ми і наполягаємо на перегляді умов відшкодування. Це дозволить теплопостачальним підприємствам громад стабільно розраховуватись за паливо з НАК «Нафтогаз», надавати якісні послуги споживачам та проводити модернізацію теплового господарства», - підкреслив очільник Вінниці.