Вінницька «Нива» у рідних стінах обіграла «Васт» з Миколаєва

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» у рідних стінах обіграла «Васт» з Миколаєва

У Вінниці 23 квітня місцева «Нива» перемогла «Васт» (Миколаїв) з рахунком 2:0. Цю гру футболісти присвятили лідеру ультрас вінницької «Ниви» Денис Бабію, який загинув 21 квітня поблизу Бахмута. Вінницькі гравці вийшли на поле в футболках із зображенням героя.

Як повідомляє «СпортАрена», матч-закриття 13-го туру мав особливе значення. У випадку перемоги вінничани виходили б на чисте друге місце, «Васт» в випадку успіху підіймався б на 7-е місце («Металург-2» попереду лише на одне очко). Та найголовніше – миколаївцям було що пригадувати, адже вінничани в першому колі розгромили цього суперника на виїзді – 3:0.

Дебют матчу був за гостями. На 8-й хвилині миколаївець Вітенко з лівого флангу ввірвався в карний майданчик, пакував м’яча з правої – але влучив у голову захиснику «Ниви» Лотоцькому, поспішне добивання здалеку від Березанського було неточним. Слідом Каранга зіграв на випередження на фланговій подачі Чорнія – теж мимо. Далі вже з лівого флангу адресувалася подача на граючого тренера, і якби Чорній на неї встиг – забивав би у вільний ближній кут. Гострі, небезпечні атаки – всі за дебютний відрізок. Слідом Чорній трішки не дістав уже подачу штрафного.

Якщо «Васт» не марнував би свої моменти, «Нива» до 15-ї хвилини «горіла» б у один-два м’ячі. Ще в першому таймі найактивніший у гостей, колишній гравець УПЛ Чорній, травмувався й змушений був просити дострокову заміну.

Лише після дебютного відрізку вінничани змогли перехопити ініціативу. Спершу штрафний від Страшкевича змушений був витягувати з-під поперечини голкіпер «Васту». Ще кілька аналогічних стандартів призводили до загострень, але не до голів.

«Нива» активізувалася після перерви, і вже невдовзі повела в рахунку. На штрафний Страшкевича з-за спини захисників виривався Загорулько, і Березанський злегка зачепив граючого президента вінничан. Сам Артур реалізував пенальті – 1:0. Це 11-й гол Загорулька. Він став одноосібним лідером перегонів найкращих бомбардирів. Це п’ятий гол екс-нападника «Шахтаря», «Маріуполя» та «Руху» в останніх трьох матчах. І та перевага, яка потрібна вінничанам у боротьбі за друге місце. Незабаром Загорулько міг оформити дубль, але на 61-й хвилині несподіваним ударом по цікавій траєкторії влучив у поперечину. Він же небезпечно бив зі штрафного.

А ще за кілька хвилин граючий президент підтримав другу результативну комбінацію. Він відпасував на Страшкевича, той закинув на хід Шевчуку, і Володимир відкрив лік своїм голам у сезоні – 2:0. Далі – ще один ключовий момент. Колосов намагався вибити м’яча з власного карного майданчика через себе, та влучив у Шевчука ногою – пенальті. Загорулько намагався переграти Восконяна, проте екс-воротар збірної Вірменії стрибнув у вірний кут і відвів загрозу.

Дограючи в меншості після вилучення Вітенка, «Васт» не мав уже шансів врятувати гру. Ба більше, після зміни головного тренера миколаївський клуб програв усі матчі й навіть не зміг ще забити в 2023 році! А от вінницька «Нива» сповна використала свій шанс і вирвалася на друге місце.

В пам’яті ми тримаємо незіграні матчі конкурентів з Рубіконом – скоро ДК УАФ формалізує зняття цього клубу з турніру, й усі отримають по три очки за свої технічні перемоги. А поки підопічні Остапенка (його вилучили в кінцівці за надмір емоцій) здобули потрібний результат і ефектно «закрили» 13-й тур.

Отже, лідирує «Нива» (Бузова, Київщина» з 34 очками (13 ігор), на другій сходинці – «Нива» (Вінниця) з 25 очками (13 ігор). На гру менше зіграла «Чайка» (П. Борщагівка, Київщина), в активі якої 22 очки. По 21-му у одеської «Реал Фарми» та «Звягеля» з Житомирщини.  

Макс Мельник

24 квітня, 2023