Вінницька «Нива» з розгромним рахунком перемогла київський «Рубікон»

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» з розгромним рахунком перемогла київський «Рубікон»

В рамках 6-го туру чемпіонату України по футболу у групі А Другої ліги в домашньому поєдинку вінницька «Нива» здобула перемогу над київським «Рубіконом» з рахунком 4:0. Це рекордний розгром суперника вінничанами у нинішньому сезоні.

В рамках 6-го туру чемпіонату України по футболу у групі А Другої ліги в домашньому поєдинку вінницька «Нива» здобула перемогу над київським «Рубіконом» з рахунком 4:0. Це рекордний розгром суперника вінничанами у нинішньому сезоні.

Почали гру команди доволі спокійно – переважно м’яч перебував у середині поля, а захисники грали значно уважніше, ніж гравці атакуючої ланки. Хоча шанси забити були у обох команд. Проте було відчутно, що вінничани налаштовані на перемогу.

На 23 хвилині поруч з карним майданчиком збили Максима Зеленевича. Зі стандарту саме він точно поцілив у ворота.

На 40-ій хвилині Дмитро Петрик головою перевів м’яч у «рамку» після кутового у виконанні Олександра Калітова. Воротар столичної команди був безсилий врятувати ситуацію.

На 62-ій хвилині Артур Загорулько «вкрав» шкіряну сферу у киян на власній половині поля, пройшов до карного майданчика гостей, обіграв захисника та влучно вдарив у ближній кут от воротаря. 3:0.

На 90+1 хвилині після розіграшу штрафного м’яч отримав Віктор Георгієв, який вийшов один-на-один з голкіпером команди гостей, і влучним ударом довів рахунок до розгромного. 4:0!

Можливо, кияни і не заслужили на такий розгром, адже періодично теж атакували, але, пропустивши, віддали центр поля та не встигали за господарями поля. Саме захисникам «Рубікону» слід завдячувати, що вінничани не забили більше.  

«Нива» повернулася на п'яте місце у турнірній таблиці. 

До речі, до вінницької команди повернувся 32-річний нападник Дмитро Козьбан. Він починав грати у Боярці, а у 2010-му перейшов до «Ниви». Після двох років, проведених у Вінниці, Козьбан на початку 2012 року перейшов у першоліговий краматорський «Авангард». Далі була луцька «Волинь», рівненський «Верес», польський «Мотор» (Люблін), знову «Волинь», «Кремінь», «Агробізнес» і молдовська «Сперанца».

За кар’єру найбільше (68) матчів провів саме за «Ниву», забивши 12 голів. З «Рубіконом» він вийшов на заміну у другому таймі.

Макс Мельник

28 серпня, 2021