Вінницька «Нива» залишилася без низки досвідчених гравців та сподівається на молодь

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» залишилася без низки досвідчених гравців та сподівається на молодь

З серпня ФК «Нива» розпочав підготовку до чергового сезону у Другій лізі. Через те, що клуб залишило багато досвідчених виконавців, зокрема усієї воротарської ланки, керівництво залучило до основної команди молодих вихорців місцевої школи.

З серпня ФК «Нива» розпочав підготовку до чергового сезону у Другій лізі. Через те, що клуб залишило багато досвідчених виконавців, зокрема усієї воротарської ланки, керівництво залучило до основної команди молодих вихованців місцевої школи.

Як зазначає пресслужба клубу, перед початком сезону «нивівці» проведуть серію товариських поєдинків - 12 серпня гратимуть проти «Шахтаря» U-19 (Донецьк) в Щасливому (Київська область), 15 серпня на Центральному міському стадіоні Вінниці прийматимуть «Полісся» (Житомир), а 19 серпня там же – «Поділля» (Хмельницький). Початок всіх цих матчів – о 17.00. 

За словами президента «Ниви» Вадима Кудіярова, клуб не змінює вектор розвитку та продовжує рухатися в напрямку тісної співпраці із провідними ДЮСШ регіону.

«Вінницька талановита футбольна молодь - це пріоритет у нашій роботі. Ми віримо у наших вихованців! Я впевнений, що «Нива» попсує нерви конкурентам в боротьбі за призові місця чемпіонату», – наголосив Вадим Кудіяров.

Як пояснив у свою чергу головний тренер команди Олег Шумовицький, в міжсезоння «Нива» припинила співпрацю із воротарями Максимом Гурідовим, Леонідом Мукомелом, Богданом Королем, а також польовими гравцями Сергієм Бондарчуком, Антоном Брижчуком, Олександром Демченком, Владиславом Дворовенком і Олегом Остапенком.

Наразі відомо, що ворота захищатиме досвідчений Іван Карабін, який виступав за аматорські клуби Липовця і Бершаді. Залучили й випускника Академії «Шахтаря» Івана Музичка, який родом із Вінниці.

«Думаю, що вони захищатимуть ворота в чемпіонаті по черзі. Обов’язково буде й третій воротар, на цю роль претендує молодий футболіст. Він в першу чергу захищатиме ворота «Ниви» U-19», – зазначив Олег Шумовицький.    

До основної команди вже залучили провідних виконавців «Ниви» U-19, яка успішно проявила себе минулого сезону. Це крайній півзахисник Євгеній Костюк, центральний півзахисник Богдан Зугравий, нападник Данило Драбатий, крайній захисник/півзахисник Дмитро Підгаєцький. Тренери переглядають й низку інших гравців.

Водночас в «Ниві» залишаються досвідчені виконавці, які можуть стати фундаментом оновленої команди.

«В першу чергу це Тимофій Брижчук, Ярослав Браславський, Артур Загорулько, Олександр Калітов», – додав О.Шумовицький.  

Макс Мельник

7 серпня, 2020