Вінницька облрада додала роботи президенту, уряду та парламенту: депутати "оптом" відправили до Києва 17 звернень

Новини Вінниці / Вінницька облрада додала роботи президенту, уряду та парламенту: депутати "оптом" відправили до Києва 17 звернень

Сьогодні, 23 липня, на черговій сесії, що проходила за умов суворих карантинних заходів, депутати Вінницької облради вирішили "пакетом" проголосувати за 19 звернень. Тільки два з них - до Вінницької ОДА та її голови. Решта 17 - до президента, уряду та парламенту.

Сьогодні, 23 липня, на черговій сесії, що проходила за умов суворих карантинних заходів, депутати Вінницької облради вирішили "пакетом" проголосувати за 19 звернень. Тільки два з них - до Вінницької ОДА та її голови. Решта 17 - до президента, уряду та парламенту.

Проекти цих листів збирались в облраді уже не один місяць, та руки до них на сесіях або не доходили, або ж голосів за схвалення не вистачало. Тепер чиновники Офісу президента, урядовці та керівництво парламенту мають усі ці звернення прочитати та надати на них аргументовані відповіді.  

За схвалення усіх 19-ти звернень проголосувало 56 депутатів. Перелік направлених до владних кабінетів листів наводить пресслужба облради:   

1. До Верховної Ради України щодо підтримки розвитку зеленого туризму.

2. До Міністерства охорони здоров’я України щодо розвитку хоспісної та паліативної допомоги.

3. До Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів.

4. До Верховної Ради України щодо врегулювання ситуації, яка склалась навколо Закону України "Про ринок електроенергії", яким фактично введено нові процедури та нові відносини з постачання електроенергії між споживачами електроенергії та енергопостачальними компаніями та можуть призвести до повного краху господарської діяльності водоканалів, зупинки їхньої роботи та збанкрутування.

5. До голови Вінницької обласної державної адміністрації.

6. До Вінницької обласної державної адміністрації щодо виділення з обласного бюджету 150 тис. грн на лікування дитини.

7. До Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення права посадових осіб місцевого самоврядування на соціальні гарантії та пенсійне забезпечення.

8. До Національного агентства з питань запобігання корупції, Верховної Ради України щодо прискорення прийняття Закону України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2019-2020 роки».

9. До Кабінету Міністрів України з проханням пришвидшити розгляд постанови Кабінету Міністрів України про порядок проведення компенсації особам, які самостійно і власним коштом встановили газові лічильники.

10. До Верховної Ради України з проханням пришвидшити розгляд   законопроекту, який сприятиме захисту прав та інтересів побутових споживачів природного газу.

11. До Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, голови Вінницької обласної державної адміністрації щодо катастрофічного стану дороги Р-54 «Краснопілка-Теплик-Бершадь-Дубинове».

12. До Кабінету Міністрів України та Міністерства інфраструктури України щодо катастрофічного стану автодороги Т-02-02 «Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь –Умань».

13. До Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Щодо порушення Оператором ГРМ ПАТ «Вінницягаз» вимог постанови НКРЕКП від 23.11.2018 року, якою йому було прямо заборонено приводити об’єми природного газу до стандартних умов при здійсненні обліку природного газу, використаного побутовими споживачами».

14. До Верховної Ради України з проханням пришвидшити розгляд законопроекту який стосується комерційного обліку природного газу за встановленими загальнобудинковими лічильниками газу № 8092 від 02 березня 2018 року «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо відмови від встановлених загальнобудинкових лічильників.

15. До Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопустимості звуження обсягу повноважень обласних рад у сфері об’єднання територіальних громад.

Рекомендувати Вінницькій обласній державній адміністрації створити територіальним громадам належні умови та спростити процедуру подання необхідних документів щодо добровільного об’єднання й отримання відповідних погоджень.

16. До Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо законопроекту «Про протидію дезінформації».

17. До Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо збільшення фінансування галузі охорони здоров’я України.

18. До Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ініціативи залучення до переговорів гарантів Будапештського меморандуму стосовно питань територіальної цілісності України та військових дій на території України. Верховній раді та Президенту Володимиру Зеленському звернутись до Президента США Д.Трампа і мотивувати його прискорити прийняття закону «Про позаблоковий статус друга США щодо України», який зараз зареєстрований у Конгресі США. Саме це – захистить Україну від віроломної політики та агресії Росії, політики тиску, який вона проводить під час Мінських домовленостей. Це тільки посилить їх.

19. До Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо недопустимості перегляду мовного законодавства.

Детальніше з кожним зі звернень депутатів обласної Ради можна ознайомитися на сайті обласної Ради у розділі «Документи обласної Ради».