Вінницька облрада «виселила» дитячу бібліотеку із приміщення на Соборній, але воно залишиться у сфері культури

Новини Вінниці / Вінницька облрада «виселила» дитячу бібліотеку із приміщення на Соборній, але воно залишиться у сфері культури

У Вінницькій облраді депутати сьогодні проголосували а об’єднання кількох обласних бібліотек.

У Вінницькій облраді депутати сьогодні, 23 квітня, проголосували за об’єднання кількох обласних бібліотек. Як повідомляють у пресслужбі облради, рішення стосується злиття Вінницької обласної бібліотеки для дітей ім. І.Я. Франка та обласної бібліотеки для юнацтва. А Вінницьку обласну наукову медичну бібліотеку, що працює на вулиці Толстого,11, приєднали до Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва.

Заступник голови обласної ради Ігор Івасюк називає це рішення «цілком логічним та правильним».

«Фонди «Тімірязєвки» значно потужніші за фонди медичної бібліотеки, та й технічне обладнання там сучасне. Таким чином, приміщення медичної бібліотеки вивільниться, і туди буде переведено обласну дитячу бібліотеку. Поруч розташована бібліотека для юнацтва, і завдяки злиттю цих двох закладів буде створено єдину Вінницьку обласну бібліотеку для дітей та юнацтва ім. І.Я. Франка», – говорить І.Івасюк.

А стосовно «переїзду» дитячої бібліотеки із Соборної, то Ігор Івасюка зазначив:

«Раціонально використовувати кошти – дуже важливо. Протягом 10 років обласна дитяча бібліотека орендує приміщення на вул. Соборній, орендна плата складає близько 400 тисяч гривень на рік. Тепер же бібліотека отримає власне приміщення. Для відвідувачів книгозбірні зміниться лише місце розташування, яке, до речі, також розташоване у центральній частині міста - на вулиці Льва Толстого. Окрім того, читачі будуть обслуговуватися в значно кращих умовах».

В облраді наголошують, що затверджені на сесії зміни передбачають, що всі фахівці закладів будуть збережені та працевлаштовані. Відомо також, що приміщення, яке орендувала дитяча бібліотека на Соборній, залишиться у сфері культури.

Сергій Маламура

23 квітня, 2021