Вінницька птахофабрика МХП – найбільш соціально-орієнтоване підприємство всього регіону

Новини Вінниці / Вінницька птахофабрика МХП – найбільш соціально-орієнтоване підприємство всього регіону

У Вінниці 5 серпня відбулося нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина-2020». Вже можна вважати традицією, що серед благодійників Вінницької області відзначають підприємство холдингу МХП.

У Вінниці 5 серпня відбулося нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина-2020». Вже можна вважати традицією, що серед благодійників Вінницької області відзначають підприємство холдингу МХП. Експертна група національного конкурсу аналізувала заявки подані з усієї України і вирішувала переможців, яким будуть належати бруштинові статуетки. Люди люблять людей – це головна перемога цього конкурсу. Добрих стає все більше. Люди є скрізь. І їм подякують. Їх має знати Вінниччина!

У номінації «Корпоративна благодійність» почесну нагороду отримало ТОВ «Вінницька птахофабрика». Організатори конкурсу зазначили, що протягом 2020 року підприємством підготовлено та реалізовано 160 проєктів у сферах медицини, інфраструктури, освіти та спорту та 74 проєкти за 24 напрямами благодійності (допомога на лікування, АТО, ремонт доріг, спортивні напрямки, тощо) на загальну суму у понад 60,8 млн грн. І це не в окремому місті чи селі, а у 206 населених пунктах, де розташовані виробничі потужності МХП у Вінницькій області. 

103 медичних заклади, зокрема ФАПи, амбулаторії, ПМСД, ЦРЛ, отримали допомогу в протидії COVID-19. Протягом 2-х місяців співробітники підприємства здійснили 193 виїзди у 103 медичних заклади, передали медичного обладнання та ЗІЗів на суму 15 мільйонів для запобігання першої хвилі пандемії у регіоні.

Протягом квітня-травня активно здійснювалось забезпечення медустанов та доставка через іноземних постачальників великих партій потрібного для протидії COVID-19 медобладнання. Реалізовано проєкт «Лікар для села», коли кардіолог, офтальмолог і терапевт здійснили 64 виїзди, провели 6757 обстежень, а також безкоштовно надали людям 2025 окулярів.

Завдяки програмі «Соціального магазину», орієнтованій на реалізацію продукції власного виробництва за пільговими цінами (50-60% і від ринкової вартості) отримали товари 16,5 тисяч жителів у м. Ладижин та 21 населеного пункту Гайсинської, Тростянецької, Тульчинської та Козятинської територіальних громад. Також додатково продукцію надали 328 медикам та 183 багатодітним сім’ям.

Підприємство взяло участь у співфінансуванні 24 обласних проєктів на загальну суму 1 565 462,00 грн. Також «Вінницька птахофабрика» співфінансувала громадські організації, ініціативні групи, ДНЗ, ЗОШ у національному конкурсі «Час діяти, Україно!» через 21 проєкт на 1 050 000 грн.

Діджиталізували 32 громади за програмою «Майстерня діджиталізації громад» – 500 учасників проекту, яким понад 60 років, навчили основним засобам користування гаджетами, інтернет- і онлайн-ресурсами через учнів шкіл. Шляхом реалізації проекту «Безпечна школа» в м. Ладижин встановлено відеоспостереження у чотирьох ЗОШ – інвестовано на це 480 000 грн.

«Визнання нас найкращим підприємством – благодійником області – не є несподіванкою. Адже ми постійно інвестуємо в розвиток регіонів, в розвиток громад, робимо все можливе, аби людям було комфортно жити не десь там, а на своїй рідній землі. Ми і надалі вивчатимемо досвід соціальної роботи інших підприємств і компаній, з радістю буде ділитись своїми надбаннями, адже лише у тісній співпраці місцевих громад з бізнесом можливо якісно змінити життя в Україні», - зазначив менеджер регіональний із соціальних проєктів Вінницького регіону Петро Андрієць.

Новини Вінниці / Вінницька птахофабрика МХП – найбільш соціально-орієнтоване підприємство всього регіону Новини Вінниці / Вінницька птахофабрика МХП – найбільш соціально-орієнтоване підприємство всього регіону Новини Вінниці / Вінницька птахофабрика МХП – найбільш соціально-орієнтоване підприємство всього регіону
Олеся Рудницька

6 серпня, 2021