Вінницькі екологи відзвітували про дослідження Південного Бугу на забруднення

Новини Вінниці / Вінницькі екологи відзвітували про дослідження Південного Бугу на забруднення

Після надходження скарги від «Хмільникводоканалу» про перевищення рівню азоту амонійного у місці водозабору підприємства, вінницькі екологи вирішили перевірити стан забруднення Південного Бугу. Наразі у Держекоінспекції повідомили про результати досліджень.

Після надходження скарги від «Хмільникводоканалу» про перевищення рівня азоту амонійного у місці водозабору підприємства, вінницькі екологи вирішили перевірити стан забруднення Південного Бугу. Наразі у Держекоінспекції повідомили про результати досліджень.

Як зазначають у ДЕІ у Вінницькій області, перевіряли вони Південний Буг з колегами з Хмельницького у різних «точках» - від Летичева до Вінниці. Проте нічого «зайвого» не знайшли…

«У ході лабораторного дослідження відібраних проб визначались основні забруднюючі речовини (азот амонійний, біохімічне споживання кисню (БСК), нітрат-іони, нітрит-іони, сульфати, фосфати, хімічне споживання кисню (ХСК), хлорид-іони, завислі речовини, сухий залишок, кисень розчинений), гранично допустима концентрація (ГДК) яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення відповідно  СанПін, що діяли до 01.01.2017 року, оскільки для річок немає чітких нормативів ГДК.

За результатами аналізу концентрація забруднюючих речовин в усіх пробах не перевищувала гранично допустимого значення, крім азоту амонійного. Так, в пробах №3 – 2,25 мг/дм3 та №4 – 2,15 мг/дм3, при нормативі 2,0 мг/дм³», - йдеться у повідомленні інспекції.