Вінницькі підприємці пікетуватимуть будівлі уряду та ОДА через «ковідні» обмеження

Новини Вінниці / Вінницькі підприємці пікетуватимуть будівлі уряду та ОДА через «ковідні» обмеження

Українська ресторанна асоціація та регіональні ресторанні об’єднання, у Вінницькій області Всеукраїнську акцію рестораторів координує Асоціація гостинності ХлібСіль, планують 11 листопада о 10 годині вийти до Кабміну та будівель обласної державної адміністрації України із вимогами послабити тиск на галузь через COVID-19.

Українська ресторанна асоціація та регіональні ресторанні об’єднання планують 11 листопада о 10 годині вийти до Кабміну та будівель обласних державних адміністрації по всій Україні з вимогами послабити тиск на галузь через карантинні обмеження, пов‘язані з COVID-19. У Вінницькій області Всеукраїнську акцію рестораторів координує Асоціація гостинності ХлібСіль.

«Сьогодні боротьба з COVID-19 руйнує ресторанну індустрію в Україні. Заборона на роботу, неадекватні санітарні вимоги, перевірки, поліцейські рейди, цькування в ЗМІ…

Проте за останніми науково підтвердженими даними лише 1,5-5% захворювань пов’язані з відвідуванням закладів харчування. Ресторани – не місце найбільшої небезпеки. Ресторани готові знову і знову дотримуватися безлічі правил, аби не наражати на небезпеку ані гостей, ані команду.

Країни Європи розробили десятки сценаріїв підтримки ресторанного бізнесу – від звільнення від податків до виплату компенсацій найманим працівникам. Ресторани України у той же час не отримали жодних преференцій.

Мета акції: донести владі про недопустимість дискримінаційних обмежень галузі громадського харчування.

Звернути увагу на проблему, яка наростає у галузі: велика кількість безробітних (до 1 мільйона працівників) через закриття або обмеженням у часі роботи багатьох закладів громадського харчування.

Необхідність реальної грошової підтримки від влади працівників галузі громадського харчування у разі обмеження права на роботу», - йдеться в повідомленні організаторів.

Зазначимо, що в акції #МаюПравоПрацювати візьмуть участь ресторатори з Києва, Вінниці, Львова, Луцька, Харкова, Рівного, Сум, Тернополя, Полтави, Запоріжжя, Маріуполя, Херсона, Івано-Франківська, Одеси, Дніпра, Миколаєва та Мелітополя.

Учасники протесту висувають наступні вимоги:

1) Ні — карантину вихідного дня та іншим часовим обмеженням прав на роботу

2) Ні — дискримінаційним перевіркам. Мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів

3) Зачиняєте? — Платіть! Вимагаємо компенсаційних заходів для галузі.

Учасники акції вийдуть на мітинг до Вінницької ОДА із плакатами та у звичному професійному одязі: у кітелі, фартуку — разом із каструлями, ополониками, кришками від каструль для створення шумового ефекту.

Олеся Рудницька

10 листопада, 2020