Вінницькі спортсмени здобули медалі Кубку України з гонок на лижоролерах

Новини Вінниці / Вінницькі спортсмени здобули медалі Кубку України з гонок на лижоролерах

У Яворові на Львівщині тривають Етап Кубку України з лижних гонок на лижоролерах, а також Міжнародні змагання FIS. Вінничани уже мають перші перемоги.

У Яворові на Львівщині тривають Етап Кубку України з лижних гонок на лижоролерах, а також Міжнародні змагання FIS. Вінничани вже мають перші перемоги.

Лижні гонки - це олімпійський зимовий вид спорту. Змагання з лижоролерів, зазвичай, проводяться влітку як етап підготовки до зимового сезону.

Як повідомляють в ОДА, на Вінниччині цей вид спорту активно розвивається у місті Бар. В області цим видом спорту займається 18 спортсменів, із якими працює лише один тренер.

«Вінниччину представляють члени збірної команди області та Національної команди України: Валентина Камінська – майстер спорту України з лижних гонок, яка виборола перше місце в гонці спринт на 1600 метрів класичним стилем на лижоролерах серед жінок, а також Олег Йолтуховський – майстер спорту України з лижних гонок, який посів другу сходинку в гонці спринт на 1600 метрів класичним стилем на лижоролерах серед чоловіків. Ми раді вітати наших чемпіонів та зичимо їм нових перемог», - зазначила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

За її словами, з обласного бюджету на навчально-тренувальні збори та відрядження на змагання було витрачено близько 44 тисяч грн.

Сергій Маламура

11 вересня, 2020