«Вінницькі Вовки» націлилися на чемпіонство в Україні та запросили сімох легіонерів

Новини Вінниці / «Вінницькі Вовки» націлилися на чемпіонство в Україні та запросили сімох легіонерів

Вінницький клуб з американського футболу ставить на нинішній сезон доволі амбітні плани – здобути перемогу у національній першості, де змагатиметься з потужними колективами з Києва та Львова. Втім, «Вінницькі Вовки» розраховують на перемоги, адже підсилили склад досвідченими легіонерами із США, Великобританії, Канади та Німеччини.

Вінницький клуб з американського футболу ставить на нинішній сезон доволі амбітні плани – здобути перемогу у національній першості, де змагатиметься з потужними колективами з Києва та Львова. Втім, «Вінницькі Вовки» розраховують на перемоги, адже підсилили склад досвідченими легіонерами із США, Великобританії, Канади та Німеччини.

«Ми запросили футболістів-легіонерів для того, щоб підсилити команду в чемпіонаті України 2021. Планували це зробити ще минулого року, однак, через Covid-19 не вдалось. Іноземні гравці поділяться з «Вовками» новими для них знаннями та вміннями, своїм досвідом та допоможуть нам виграти чемпіонат» – поділився головний тренер СК «Вінницькі Вовки» Дейл Хеффрон з журналістами на пресконференції, яка відбулася 14 травня.

«Вінницькі Вовки» – це велика спортивна сім’я з більше ніж двадцятирічною історією. Американський футбол існує у Вінниці з 1996-го. Однак, перші «Вовки» через кілька років припинили своє існування. Відновлена команда розпочала свою діяльність у 2007 році. А вже 12 травня 2009 року було офіційно зареєстровано спортивний клуб «Вінницькі Вовки».

На сьогодні клуб розвиває такі споріднені види спорту, як американський футбол, флаг-футбол, черліденг та лакрос. До «Вовків» належать більше 200 спортсменів, половина з яких – діти.

Цього року вінницька команда братиме участь у Суперлізі 2021 – найпрестижнішій лізі України. Суперниками вінничан у дивізіоні «Захід» стануть команди «Патріоти» (Київ), «Леви» (Львів) та «Слов'яни» (Київ). В регулярній частині чемпіонату кожна з команд зіграє по 6 ігор – три домашніх і три на виїзді, а перший матч сезону для «вовків» відбудеться вже 16 травня у Львові.

Вінничани не дарма надіються на перемогу, адже такої кількості запрошених іноземних гравців з великим досвідом гри у найсильніших лігах світу немає жодна українська команда з американського футболу.

Другий рік команду тренує американський коуч Дейл Хеффрон. Вперше він приїхав до Вінниці ще у 2015 році і тренував «Вовків» кілька місяців, після чого був змушений залишити Україну за станом здоров'я. Влітку 2019 Дейл повернувся до Вінниці і знову розпочав роботу з нашою командою.

Він фахівець з більш ніж 25-річним досвідом роботи, був обраний у символічну збірну США, грав професійно у НФЛ (Національна футбольна ліга), працював у «найкрутішій лізі Європи» – GFL 1 – Німецькій лізі з американського футболу і вигравав її на різних рівнях. На його рахунку – 68 перемог та 23 програші. Також Хеффрон працював з командами з американського футболу у Фінляндії, Чехії, Польщі й Угорщині.

Амбітні плани «Вінницьких Вовків» пов’язані з головним спонсором клубу – міжнародною групою компаній KNESS.

«Світ рухають вперед ті, хто наважується мріяти - сміливці, які натхненно прямують до мети, у яких захоплено «горять очі». Як у кожного з команди KNESS, коли ми лише починали втілювати свою мрію про 100% renewable, і зараз, коли її підтримують тисячі українців. Такий запал в очах і у вінницьких хлопців, які мріяли грати в американський футбол, коли про його існування знали одиниці. Тепер це Вінницькі Вовки – потужна команда, що включає і жіночу, і дитячу збірні, групу черлідерів. Нас з ними ріднить переконання – можливості завжди з’являються, коли є мета!» – зазначила менеджерка з корпоративної соціальної відповідальності KNESS Ганна Козирь.

Головними «зірками» сьогодні, звісно ж, були футболісти.

«Я - вайд ресівер (wide receiver) з Лондона, Англія. Я граю в американський футбол з 13 років у своїй місцевій команді «Лондонські воїни» (London Warriors). Я - 6-разовий національний чемпіон, а також грав за молодіжну національну збірну Великобританії. Я вперше в Україні, і я тут, щоб допомогти команді виграти чемпіонат. Я з нетерпінням чекаю гри за «Вінницьких Вовків» та зустрічі з багатьма новими друзями і їхніми шанувальниками», - зазначив на пресконференції англієць Берк Тейлор Джордан (Burke Taylor Jordan).

Німецький спортсмен Кайзер Яніс Джошуа (Kaiser Janis Joshua) вже 9 років грає у футбол за команду «Урагани Саарланду» (Saarland Hurricanes), а з 2018 по 2020 рік я грав у німецькій футбольній лізі серед юніорів (U19 Division 1 League).

«Коли я закінчив грати в юнацький футбол, то шукав можливості проявити себе за межами Німеччини і після чудової розмови з тренером Дейлом Хеффроном, мені стало зрозуміло, що я хочу грати саме за «Вовків» у 2021 році і допомогти їм виграти національний чемпіонат. «Вовки» – чудова команда, і я впевнений, що у нас є великі шанси на перемогу», - підкреслив футболіст.

Його партнер з Канади Тобола Камерон Елліот (Tobola Cameron Elliott) грає в американський футбол з 8 років.

«В себе на батьківщині я тренував футбольну команду середньої школи, а також футбольний клуб рівня CJFL (юнацька національна ліга Канади). Перед приїздом до України, я тренував дефенсів беків (defensive back) у нідерландському клубі «Блискавки» м. Лейден (Lightning Leiden)», - пояснив Тобола.

За словами спортсмена, він грає на будь-якій позиції, але краще виходить - лайнбекером (linebacker), сейфті (saftey). Раніше він теж виступав на «Блискавки Лейдена», але через «ковід» чемпіонат зупинено.

«Коли мене запросили грати за Вінницю, це стало для мене найбільшим благом – нарешті випала можливість грати зі своєю новою родиною. Для мене честь перебувати в Україні, і я планую це довести на полі та поза ним. Я чекаю початку чемпіонату для нашої голодної зграї та хочу повністю пізнати цю прекрасну країну. Вінниця – це ще один дім для мене. Можливість і привілей бути частиною чогось більшого, ніж я сам, і робити те, що я люблю», - зазначив футболіст.

Ньюмен Джамал Седрік (Newman Jamal Cedric) – захисник з Каліфорнії, США. Він виступав за університетські команди у Штатах та Мексиці.

«У Вінниці я для того, щоб допомогти розвивати юнацьку команду, щоб вони змогли отримати правильні фундаментальні знання з американського футболу. А також хочу підсилити дорослу команду, щоб ми були сильнішими за команду суперника. Мої очікування від сезону – це викладатись по повній у кожній окремій грі та робити все, щоб допомогти команді будь-яким чином виграти чемпіонат», - пояснив американець.

Його земляк Бакстер Емануель Ален (Baxter Emanuel Alain)теж багато грав у студентських командах, а потім вирішив переїхати до Європи.

«Тренер Хеффрон зв’язався зі мною і запропонував мені зіграти за «Вовків». Я одразу скористався цим шансом, і тепер нарешті я здійсню свою мрію – грати в американський футбол у Європі. Я тут, щоб допомогти «Вовкам» виграти чемпіонат та отримати веселий і приємний досвід в Україні. Я ніколи не був у Європі і тепер дуже щасливий пізнавати Україну», - пояснив новачок команди.

 

Херві Такван (Hervey Taquan) з американського Детройту, штат Мічиган. Він каже, що «благословенний грати на всіх рівнях завдяки Божій благодаті».

«Я не маю великих спортивних досягнень, у нашій команді було занадто багато відомих імен. Мені дуже пощастило з можливістю грати за «Вовків», бо хлопці з моїх країв досить рідко отримують такий шанс, який випав мені. На жаль, часто хлопці з мого оточення скоріше отримають кулю у голову, ніж такий шанс як є у мене», - запевнив футболіст.

Кларк Джошуа Натан Кортні (Clarke Joshua Nathan Courtney) - гравець з Великобританії. Він грає в американський футбол з 11 років, має досвід у регбі, легкій атлетиці та багатьох інших видах спорту.

«Мені пощастило грати в американський футбол у Великобританії, Фінляндії та Німеччині до прибуття сюди, і тепер я готовий допомогти команді виграти національний чемпіонат України.  Для мене Україна – це яскраве і красиве місце, не надто тихе, але таке приємне – це своєрідна перерва для мене після шумного та напруженого життя у Великобританії. Вінниця чудово мене зустріла та прийняла, і люди справді дивовижні», - запевнив англієць.