Вінницький архітектор запропонував «дизайнерський підхід» для зміни вигляду сходів Артинова (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницький архітектор запропонував «дизайнерський підхід» для зміни вигляду сходів Артинова (ФОТО)

Про те, що кам’яні сходи від вулиці оводова до Південного Бугу потребують негайного ремонту вінничани кажуть багато років. Окраса Вінниці, місцеві «потьомкінські сходи», надбання славетного Григорія Артинова. Вінницький архітектор Віталій Плясовиця запропонував «революційне» рішення щодо оновлення цього об’єкту.

Про те, що кам’яні сходи від вулиці Оводова до Південного Бугу потребують негайного ремонту вінничани кажуть багато років. Окраса Вінниці, місцеві «потьомкінські сходи», надбання славетного Григорія Артинова. Вінницький архітектор Віталій Плясовиця запропонував «революційне» рішення щодо оновлення цього об’єкту.

Нагадаємо, нинішній «парк Кумбари» займає невелику ділянку у центрі Вінниці між вулицею Оводова біля 3-ої школи та пляжем. Окрім скелястої набережної Південного Бугу, приваблює ця зелена зона витвором архітектора Г.Артинова, який на початку ХХ сторіччя зробив кам’яні сходи до річки. Звідти колись добиралися до острова Спорт, який було затоплено у 1920-их після побудови Сабарівської ГЕС.

Нині сходами спускаються до узбережжя. Проте їх давно не реставрували. І вигляд не найкращій. Віталій Плясовиця у Facebook запропонував «дизайнерський варіант» - прикрасити кам’яні брили мозаїкою. Його ідея вже наразилася на критику, адже вінничани вважають сходи історією міста.

 

Новини Вінниці / Вінницький архітектор запропонував «дизайнерський підхід» для зміни вигляду сходів Артинова (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницький архітектор запропонував «дизайнерський підхід» для зміни вигляду сходів Артинова (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницький архітектор запропонував «дизайнерський підхід» для зміни вигляду сходів Артинова (ФОТО)
Олег Верлан

29 квітня, 2020