Вінницький гусак «долетів» до Бориса Джонсона

Новини Вінниці / Вінницький гусак «долетів» до Бориса Джонсона

Вінницька майстриня Наталя Дремлюга виготовила іграшкового гусака, який став символом подяки за підтримку України.

Вікторія Кіосе, яка проживає у Лондоні, здійснила передачу цього незвичайного подарунка особисто Борису Джонсону. Вікторія зазначила, що експрем'єр був у захваті від такого жесту. Лялька-гусак, виготовлена Наталею Дремлюгою на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, стала символом вдячності за активну підтримку Бориса Джонсона українського народу.

Наталя Дремлюга, майстриня з Вінниці, створює іграшки, які не залишають нікого байдужими. «Борис Джонсон нам дуже допомагає, дуже підтримує нашу країну. Приїжджав до нас в Україну. Він такий цікавий. А я роблю іграшки такі, щоб мене «зачіпило». Знаю, що не всі мої іграшки подобаються, але нікого не залишають без емоцій. І для мене це важливо», – розповідала Наталя кореспондентці Вінниця.info.

Ідея передати ляльку Борису Джонсону виникла давно. Ще у 2022 році гусака відправили до Лондона, але застати колишнього прем'єр-міністра на місці виявилося непросто. Жартували, що Джонсон буває у Києві частіше, ніж у британській столиці. Проте, завдяки зусиллям Вікторії Кіосе, цей унікальний символ вдячності таки знайшов свого власника.

Ця історія є яскравим прикладом того, як мистецтво та щирі емоції можуть долати кордони та об'єднувати людей різних країн.