Вінницький суд відправив під варту жінку, яка підозрюється у державній зраді

Новини Вінниці / Вінницький суд відправив під варту жінку, яка підозрюється у державній зраді

У Вінницькому міському суді відбулося судове засідання.

Під час якого розглянуто клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для жінки, підозрюваної у державній зраді за статтею 111 Кримінального кодексу України.

Судом було встановлено, що підозрювана, громадянка України, проживаючи в місті Донецькій області, активно діяла в інтересах країни-агресора – російської федерації, увійшовши до складу агентурно-інформаторської мережі на території Донецької області. Її завданням був збір інформації розвідувального характеру з метою передачі її представникам країни-агресора для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Підозрювана надавала достовірну інформацію розвідувального характеру про переміщення, рух та точне розташування підрозділів Збройних Сил України та інших підрозділів Сил оборони України, яку потім передавала представникам спецслужб та збройних сил російської федерації. Для цієї мети використовувала мобільні додатки.

Суд обрав до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Наразі тривають слідчі дії.

Примітка::

Стаття 111 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за державну зраду, а саме дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Михайло Білик

8 березня, 2024