Вінницький театр ляльок везе «Веселе мишеня» та «Півтори жмені» для дітей у прифронтову зону

Новини Вінниці / Вінницький театр ляльок везе «Веселе мишеня» та «Півтори жмені» для дітей у прифронтову зону

Вінницький обласний театр ляльок «Золотий ключик» цьогоріч розпочинає роботу після відпустки по особливому. Адже майже одразу після літнього відпочинку актори відправляються у десятиденне турне у прифронтову зону. Для місцевих діток, які не зі слів знають що таке війна, покажуть дві «свої» вистави «Веселе мишеня» та «Півтори жмені». Виступатимуть перед хлопчиками і дівчатками з 13 по 23 серпня каже директор театру Михайло Байдюк.

Вінницький обласний театр ляльок «Золотий ключик» цьогоріч розпочинає роботу після відпустки по-особливому. Адже майже одразу після літнього відпочинку актори відправляються у десятиденне турне у прифронтову зону. Для місцевих діток, які не зі слів знають, що таке війна, лялькарі покажуть дві «свої» вистави «Веселе мишеня»  та «Півтори  жмені». Виступатимуть перед хлопчиками і дівчатками вінничани з 13 по 23 серпня. Анонсував гастролі директор театру Михайло Байдюк.

«Ми вперше беремо участь у такій акції, сподіваюся що не в останнє. Надіємося, що війна вже скоро закінчиться і будемо їздити в мирні міста з виставами. Частина колективу залишиться у Вінниці і готуватимуться до нового сезону, а шість акторів поїдуть на Схід.  Всі з розумінням поставилися до ідеї і бажають поїхати», - каже Михайло Байдюк.

Ідея виступити у прифронтовій зоні належить керівнику творчого волонтерського об’єднання «Арт-десант», голові Вінницької філії громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій» Олегу Білику. Він неодноразово був організатором концертів у зоні військових дій, однак зізнається для малечі організовує щось подібне вперше.

«Не всі діти, які знаходяться і проживають в зоні продення боових дій мали змогу відпочити в таборах чи відвідати рідних в мирних містах  України. Вони залишаються там і вже п’ятий рік живуть під вибухами, по суті, на війні. Тому виникла така ідея. А хто може більше подарувати радощів, як не ляльковий театр. Кожного дня планується по три вистави в населених пунктах від Станиці-Луганської до Маріуполя вздовж лінії фронту, де за городами йде війна. Поїздка безпечна. Туди, де є пряма небезпека потрапити під обстріли, ми не їдемо, або перечікуємо», - зазначив Олег Білик.