Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколики

Новини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколики

З нагоди початку весни вінницьким дівчаткам, які живуть з цукровим діабетом, подарували квіти, солодощі та прилади для безперервного вимірювання рівня глюкози в крові. У вінницькій філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» протягом трьох років допомагають інсулінозалежним маленьким містянам. І з кожним роком до цієї справи залучають більше людей, у першу чергу депутатів Вінницької міської ради – жінок та чоловіків.

З нагоди початку весни вінницьким дівчаткам, які живуть з цукровим діабетом, подарували квіти, солодощі та прилади для безперервного вимірювання рівня глюкози в крові. У вінницькій філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» протягом трьох років допомагають інсулінозалежним маленьким містянам. І з кожним роком до цієї справи залучають більше людей, у першу чергу депутатів Вінницької міської ради – жінок та чоловіків.

«Нам вдалося зібрати кошти для придбання 20 моніторингів для вимірювання рівня глюкози, які значно покращать якість життя діток. Перед 8 березня сподіваємося, що такий подарунок принесе радість дівчаткам.

Три роки тому ми познайомилися з ГО «ДІА-Діти», дізналися про ті емоції, з якими стикаються дітки з діабетом, яким потрібно постійно моніторити рівень глюкози у крові. А процедура є болісною. Ми не могли стояти осторонь… Разом з «дієвими» жінками та депутатом обласної ради Дмитром Чаленком ми вирішили допомагати, щоб життя цих діток було кращим. Згодом приєдналося багато моїх колег по депутатському корпусу міської ради», - розповідає очільниця вінницької філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ», депутатка міської ради Алла Власюк.

Вона зазначила, що завдяки міському голові Сергію Моргунову і заступниці мера Галині Якубович у Вінниці третій рік поспіль фінансується програма підтримки дітей з цукровим діабетом. Така програма є далеко не в кожному обласному центрі.

«Ми усі дуже вдячні тим, хто розуміє, що полегшувати життя іншим – це правильно», - зазначає пані Алла.

Завдяки одному приладу дитині два тижні не доведеться проколювати палець, аби виміряти рівень глюкози. «Моніторинг» вимірює та надсилає інформацію на телефон. Це дуже зручно. Але батькам складно регулярно купувати такі прилади, вони доволі дорогі. Тому допомагають небайдужі.  

Всього у Вінниці 133 дитини хворих діабетом І типу, з них 75 – в ГО «ДІА-Діти». Родини таких діток постійно потребують підтримки. 4 березня кожній з 34 дівчат ГО «ДІА-Діти» підготували солодкі подаруночки, а для 20-ти діток – прилади для моніторингу. Це означає, що в їх житті стане трішки менше болю, а у їх батьків – тривог.

«Алла Власюк та Дмитро Чаленко – неймовірні люди, які обрали своєю місією допомогу та підтримку дітей, яким діагностовано інсулінозалежний цукровий діабет. Вони заслуговують на особливу шану, оскільки постійно переймаються болем та проблемами солодких дітей, яким досить часто буває зовсім не солодко, адже їх захворювання підступне та непередбачуване і вимагає значних зусиль для контролю та компенсації», - вказує голова ГО «ДІА-Діти» Олеся Файденко.

За її словами, за минулі три роки щомісячно кожний маленький вінничанин і вінничанка, завдяки їх турботі, лобіюванні теми допомоги «солодким» дітям отримує тест-смужки, голки, шприци, ланцети, витратні матеріали до інсулінових помп.

«Придбано 6 інсулінових помп, які значно полегшили життя "солодким" дітям. Дітям передано близько сотні сенсорів для безперервного моніторування рівня глюкози крові. А перед святами «солодких» дітей завжди вітають смачними подарунками», - додає пані Олеся.

Березневий захід став особливим. Дітей вітали доволі потужною депутатською «когортою», а до допомоги також залучилися нові представники громадськості, об’єднані у ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ».

Зростають обидві організації, і збільшується допомога дітям. Втім Алла Власюк наголошує, що попри це та існування міської програми «солодким» дітям потрібна державна підтримка, адже лише на Вінниччині їх кілька сотень, і не в кожній громаді є ті, хто допомагатимуть.  

«Ми задоволені, що нині до проблеми «солодких» дітей є увага з боку громадськості та влади. Сподіваємося, що надалі підтримка прогресуватиме, і разом ми зробимо життя повноцінним, цікавим та  без обмежень», - підкреслила Алла Власюк.  

Новини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколикиНовини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколикиНовини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколикиНовини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколикиНовини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколикиНовини Вінниці / Вінницьким «солодким» дітям з нагоди свята весни в ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали моніторинги для вимірювання глюкози та смаколики