Вінницьким центром зайнятості було навчено та влаштовано на роботу 20 безробітних жителів області

Новини Вінниці / Вінницьким центром зайнятості було навчено та влаштовано на роботу 20 безробітних жителів області

У Вінницькій службі зайнятості надали допомогу роботодавцям Барського району, стосовно навчання та влаштування на роботу 20 безробітних жителей Вінниччини. Навчали майбутніх співробітників на базі Сумського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за програмою «Правове регулювання взаємовідносин у сільському господарстві».

У Вінницькій службі зайнятості надали допомогу роботодавцям Барського району, стосовно навчання та влаштування на роботу 20 безробітних жителей Вінниччини. Навчали майбутніх співробітників на базі Сумського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за програмою «Правове регулювання взаємовідносин у сільському господарстві». Фактично людей підготовили за фахом юристів в аграрній сфері.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, 1 липня 20 безробітних громадян завершили навчання на базі Сумського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Навчання проходило виключно на замовлення роботодавців Барського району за програмою «Правове регулювання взаємовідносин у сільському господарстві».

Відомо, що слухачами курсів стали сезонні працівники у сільських господарствах, які протягом навчання мали змогу підвищили кваліфікацію, отримали відповідні знання з трудового законодавства, охорони праці, а також щодо здорового способу життя.

Безробітні отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації за відповідним напрямком та будуть стовідсотково працевлаштовані за укладеними договорами.

Як розповіла директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська:

"Навчання проходить як у закладах області, так і в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, кількість яких в Україні становить 11.

Загалом у Вінницькій обласній службі зайнятості професійне навчання організовують за професіями та спеціальностями, які користуються найбільшим попитом у працедавців. А також навчаємо на замовлення роботодавців".

Нагадаємо, одними з найтиповішими проблемами, з якими вінничани звертаються до центрів зайнятості, є пошук не лише роботи, а здебільшого підвищення кваліфікації, перепідготовка, а досить часто й здобуття нової професії, яка наразі є потрібною на ринку праці. Всі вищезазначені послуги є провідним напрямком служби зайнятості, та підтримуються державною програмою професійного навчання.