Власник квартири помер від ударів ногою по голові. У Вінниці винесено вирок обвинуваченим у жорстокому вбивстві та розбої

Новини Вінниці / Власник квартири помер від ударів ногою по голові. У Вінниці винесено вирок обвинуваченим у жорстокому вбивстві та розбої

Майже 5 років минуло з того часу, як по-звірячому у власній квартирі було вбито вінничанина. Зловмисників цікавили гроші господаря… Наразі двом підсудним винесено вирок.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Вінницький міський суд визнав винуватим жителя Донецької області у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів та розбою (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України), а його співучасника з Київщини – у розбої (ч. 4 ст. 187 КК України).

«Прокурором доведено в суді, що двоє чоловіків улітку 2018 року проникли до квартири жителя м. Вінниці – знайомого одного з нападників. Застосовуючи насильство, вони зв’язали господаря та обшукали квартиру, викравши грошові кошти у сумі 40 тис. доларів США та ювелірні вироби», - йдеться у повідомленні.

Надалі зловмисник, який знав потерпілого, завдав останньому п’ять ударів ногою по голові. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

За результатами розгляду обвинувального акта та оцінки наданих прокурором доказів обвинувачених визнано винуватими та засуджено до 14 та 9 років позбавлення волі відповідно, з конфіскацією усього належного їм майна.

До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Макс Мельник

17 травня, 2023