Володимир Шведюк очолив ОК «Захід»

Новини Вінниці / Володимир Шведюк очолив ОК «Захід»

Колишній заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ, Володимир Шведюк, був призначений командувачем військ оперативного командування «Захід».

У своєму зверненні, бригадний генерал висловив вдячність командуванню за покладену на нього відповідальність та зазначив, що розуміє важливість цієї місії перед військовими та перед Україною. Він висловив впевненість у здатності своєї команди досягти успіхів у зміцненні обороноздатності країни та захисту її територіальної цілісності.

Бригадний генерал Володимир Шведюк народився на Вінниччині у 1969 році. Після закінчення танкового училища в 1990 році, він служив у Німеччині та повернувся на Батьківщину після отримання Україною незалежності. Закінчивши Національну академію оборони України, він мав різноманітні позиції у складі Збройних Сил, включаючи службу у морській піхоті та береговій обороні.

У 2014 році Шведюк переїхав до Чернівців зі своєю родиною та обіймав ключові посади у 59-й окремій мотопіхотній бригаді. Згодом він очолював штаб угруповання Об'єднаних сил та відзначився званням бригадного генерала.

«Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною.

Ми, як потужний організм, стоїмо перед великими викликами та завданнями, які потребують нашої кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування «Захід» - велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів.

Я прагну до того, щоб наше командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності. Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо.

Слава Україні! Дякую за довіру!», - зазначив генерал.