Встановлення сучасного обладнання у витратомірній лабораторії КП «Вінницяміськтеплоенерго» спростило процес повірки лічильників води

Новини Вінниці / Встановлення сучасного обладнання у витратомірній лабораторії КП «Вінницяміськтеплоенерго» спростило процес повірки лічильників води

Минулого року на комунальному підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго» модернізували обладнання витратомірної лабораторії, фахівці якої здійснюють повірку теплових лічильників та лічильників гарячої й холодної води. Завдяки новому обладнанню працівники можуть об’єктивно оцінювати коректність та точність роботи теплових лічильників та лічильників води.

«Один із факторів, який став визначальним щодо необхідності модернізації обладнання лабораторії – це велика кількість лічильників, понад 2 тисячі, які знаходяться на балансі нашого підприємства та встановлені на котельнях, ЦТП, ІТП та на будинках споживачів. Також лабораторія виконує вхідний контроль всіх теплових лічильників та лічильників води перед встановленням їх на місце експлуатації. Це дає гарантію точності роботи нових приладів і відповідно мешканці будуть сплачувати виключно за ті послуги, які споживають», – зазначає генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

Завдяки новому спеціалізованому програмному забезпеченню збір даних з повіряємого лічильника та з трьох еталонних лічильників відбувається автоматично.

Під час процедури повірки лічильника, звіряється точність виданих показників (скільки нарахував лічильник і скільки нарахував еталон) та виводиться похибка. Якщо лічильник працює в діапазоні, відповідно він придатний для подальшого використання.

Якщо лічильник несправний, то видається висновок про те, що похибка перевищує допустимі норми. У такому випадку потрібно звернутись до спеціалізованої організації, яка або відремонтує лічильник, або дасть заключення про непридатність лічильника для подальшого використання.

Варто зазначити, що витратомірна лабораторія виконує повірку теплових лічильників та лічильників води як для власних потреб, так і для потреб фізичних та юридичних осіб. Вартість послуги з повірки лічильника води діаметром 15-20 мм для фізичних осіб складає 198 гривень. З вартістю послуг повірки лічильників інших діаметрів та теплових лічильників, можна ознайомитись за посиланням.

Для того, аби отримати послугу повірки лічильника слід звертатись у витратомірну лабораторію КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» за адресою: вул. Миколайчука, 38а.

Графік роботи:

  • з понеділка по четвер з 8:30 до 17:30,
  • у п’ятницю – з 8:30 до 16:15,
  • обідня перерва з 13:00 до 13:45.