Виборчі сюрпризи на Вінниччині: в Уланові прогнозовано переміг кандидат від «УСГ», у Липовці – «темна конячка» від «Батьківщини»

Новини Вінниці / Виборчі сюрпризи на Вінниччині: в Уланові прогнозовано переміг кандидат від «УСГ», у Липовці – «темна конячка» від «Батьківщини»

На Вінниччині підведено підсумки виборів у двох громадах, де напередодні обирали голів. Якщо в Уланові з великим відривом від конкурентів переміг в.о. очільника, то в Липовці «несподівано» найбільше голосів зібрав кандидат, якого донедавна фаворитом не вважали. Інші жорстко конкурували, а він був дещо «у тіні»… Як у таких випадках кажуть, що темна конячка.

Спочатку про вибори в Уланівській сільській громаді. Обрали з п’яти кандидатів. Представник «УСГ» Олександр Гоцуляк набрав 68% голосів. Він єдиний, хто мав партійну підтримку, інші – самовисуванці.

 З 11 598 виборців проголосували 6200 виборців, що становить 53% від усіх жителів громади, хто має право обирати. Порушень під час виборчого процесу зафіксовано не було.

У Липовці перемогу святкує висуванець ВО «Батьківщина» Віктор Бичков, який працює директором Липовецької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП». За нього проголосували 2581 виборців.

Загалом 31 жовтня за посаду Липовецького міського голови «змагались» 10 кандидатів.

За Василя Авраменка від «ЄС» проголосували 2318 виборців. За Олесю Назаренко від «Українська стратегія Гройсмана» – 2252 виборців. Саме кандидати, які посіли друге та третє місця від початку вважались потенційними переможцями.

Загалом, у виборах Липовецького міського голови взяли участь 8184 виборців. Недійсними визнано 93 бюлетені.

Решта кандидатів зібрали відносно мало. За Василя Щербанюка («За майбутнє») віддали голоси 435 виборців, за Юрія Юкала від «слуги народу» - 233. Самовисуванець Григорій Асаулюк набрав 222 голосів, інші – менше 30.

Олег Верлан

1 листопада, 2021