Вихованець вінницького футболу Віктор Циганков гратиме у посередньому іспанському клубі

Новини Вінниці / Вихованець вінницького футболу Віктор Циганков гратиме у посередньому іспанському клубі

Напередодні стало відомо, що 25-річний вінгер київського «Динамо» Віктор Циганков перебуває в Іспанії. Вихованець вінницького футболу з літа гратиме за «Жирону» - середнячка Прімери.

Гравець вже пройшов медогляд та підписав контракт на 4 роки. Про це офіційно оголосять у понеділок, 16 січня, повідомив Роман Бебех у своєму Telegram-каналі Бомбардир.

«Віктор Циганков в Іспанії вже давно. +/- місяць. Там він проводить все міжсезоння. Розмістив його агент Пере Гвардіола. Зняв будинок, створив всі умови для тренувань, для підтримки форми. Словом, робив усе, аби підмахнути контракт з місцевим клубом, в якому вирішує все. Всю трансферну політику.

Футболіст Динамо до останнього вагався. І шукав ліпший варіант. Більш престижні клуби дійсно цікавились ним. Але винятково як вільним агентом з літа. І були готові вести перемовини лише з лютого, коли закриється нинішнє трансферне вікно, а з ним і поточні кадрові проблеми.

Циганков прагнув закрити питання у січні. У футболіста були дедлайни, і він не міг чекати лютого. Давався взнаки тиск нинішнього клубу. І йому конче потрібно було визначитись з майбутнім до початку зборів Динамо.

Важливим в цій історії для Віктора також було не повертатись в Київ до підписання попереднього контракту з новим клубом. Оскільки був ризик не виїхати з країни без підписання нової угоди з Динамо. Саме тому лідера не було на медогляді команди.

Що маємо зараз. Контракт з Жироною став єдиним наявним варіантом прямо тут і зараз. У зв’язку з цим у мене виникає логічне питання. Це у нас Циганков зірка, а в Європі просто футболіст рівня скромного середняка Прімери чи це іменитий брат Гвардіоли не в змозі знайти чогось ліпшого за Жирону?» – написав Бурбас в Telegram.

Отже, угода набере чинності влітку. Залишок сезону 2022/23 Циганков дограє у «Динамо», після чого перейде в новий клуб на правах вільного агента.

«Жирона» посідає 12 місце в турнірній таблиці Ла Ліги, набравши 18 очок у 16-ти турах. Іспанський клуб цікавився динамівцем ще влітку, але тоді президент «Динамо» Ігор Суркіс назвав пропозицію «принизливою».

Циганков виступає за першу команду «Динамо» з 2016 року (236 матчів, 94 голи, 64 асисти). Ігор Суркіс неодноразово намагався переконати Віктора підписати новий контракт з клубом, але зазнав невдачі.

Макс Мельник

15 січня, 2023