Як правильно вибрати пружинний матрац?

Новини Вінниці / Як правильно вибрати пружинний матрац?

Вибір матраца — питання важливе для кожної людини. У даній справі необхідно враховувати його жорсткість, і наповнення, і властивості конструкції. Сьогодні виробники пропонують безліч пружинних матраців, кожен бажаючий може легко підібрати для себе і для всієї родини варіант, що підходить за запитами.

Фахівці інтернет магазину МебельОк зазначають, що спальне місце має бути комфортним, але при цьому пружним та з ортопедичним ефектом. Чому пружинні матраци https://www.mebelok.com/uk-ua/ortopedichni-matraci/filter-9-64/ мають бути жорсткими? Наводимо кілька аргументів:

  1. Це кращий варіант для дітей, оскільки жорстке покриття відповідає за правильне формування хребта, рівне положення тіла – це пріоритетний фактор. Для малюка бажано купити модель із кокосової койри, вона забезпечує пружну поверхню.
  2. Люди, які мають хвороби спини, шиї, а також суглобів, повинні спати виключно на твердій основі. У такому випадку варто звернути увагу на латексні системи з різним зонуванням.
  3. На твердій поверхні рекомендується спати людям із зайвою вагою. Такий варіант дозволить рівно розташуватися тілу та розслабитися.
  4. Середньо-жорсткі вироби можуть собі дозволити люди стандартної статури.

Тип жорсткого матраца визначається наповнювачем. М'які моделі можуть виготовлятися з пінополіуретану, піни з ефектом пам'яті, латексу. Основними компонентами середньо-жорстких матраців є кокосова койра та ортопедична піна. Жорсткі вироби оснащуються кокосовими плитами та пружинними блоками. Вони бувають пружинні та безпружинні.

Види пружинних матраців

Пружинні матраци вважаються класикою, за рахунок доступної ціни та зручності. У сучасній комплектації вже давно не використовуються пружини, як у панцирних ліжках. Структура пружин не скрипить, не видає звуків, що може завдати дискомфорту і порушити сон.

Пружинні матраци ділять на два основні види:

  1. Блок незалежних пружин Pocket Spring – удосконалений варіант пружинних систем. Відмінною рисою цього типу є те, що кожна пружина поміщається в тканинний чохол і не контактує з іншими елементами. Захисний чохол формує різні рівні жорсткості. Матрац ідеально повторює контури людського тіла та забезпечує природне становище. Кількість пружин на один квадратний метр може бути різною – від 200 до 1200 штук, що дозволяє вибрати індивідуальну модель, відповідно до потреб та фізіологічних можливостей.
  2. Блок Боннель. Головна причина широкого попиту — низька ціна та оптимальна якість експлуатації. На один квадратний метр припадає від 120 до 160 пружин, їхнє з'єднання між собою жорстке та міцне, завдяки чому матрац може витримувати великі навантаження. Мінусом блоку Боннель вважається те, що при тиску на одну ділянку прогинаються й інші елементи.

Широкий асортимент пружинних матраців дає можливість підібрати варіант без витрат часу та коштів. Проте, перш ніж розпочати вибір, фахівці компанії MebelOk рекомендують ознайомитися з практичними властивостями виробів.

admin

11 серпня, 2022