Як троє українських героїв зупинили ворожу колону з двох танків та чотирьох БМП

Новини Вінниці / Як троє українських героїв зупинили ворожу колону з двох танків та чотирьох БМП

Олександр і два Віталія – троє героїв відбили штурм противника.

Красногорівка – місто, де ворог не шкодує сил і засобів для прориву української оборони. Поля навколо цього населеного пункту всіяні трупами окупантів та залишками їхньої бронетехніки. Травневого ранку противник знову спробував прорватися в місто, цього разу використовуючи бронетехніку.

Одну з позицій на околиці Красногорівки утримували троє досвідчених бійців: солдат Олександр Ч. з 59-ї окремої мотопіхотної бригади та прикордонники Віталій К. і Віталій М. Лише кілька днів тому вони знищили п’ятьох російських солдатів, зірвавши черговий штурм. Того дня основний удар ворога був спрямований саме на їхню позицію. Російська колона, що складалася з двох танків та чотирьох БМП зі взводом піхоти, наближалася до укріплення.

Віталій К. навів гранатомет і влучив у першу ворожу БМП, зупинивши її. Окупантам, яким пощастило вижити, довелося розбігтися. Олександр Ч. підбив наступну БМП, прикрасивши донбаський пейзаж ще однією палаючою машиною. У цей час Віталій М. прикривав побратимів вогнем з кулемета, не даючи ворогам відповзти якомога далі від підбитих бронемашин.

Залишки ворожої колони зрозуміли, що їхня бронетехніка під загрозою, і поспішно відступили, залишивши взвод піхоти продовжувати штурм. Понад два десятки окупантів намагалися прорватися через позицію, яку захищали троє українських солдатів. Попри чисельну перевагу ворога, наші воїни прийняли бій і вистояли.

Під час запеклого бою українські солдати використали гранати, стрілецьку зброю та протитанкові засоби, наносячи нищівні втрати ворогу. Штурмова група противника була знищена майже в повному складі: більше десятка окупантів залишилися лежати на українській землі, а решта, багато з яких отримали поранення, відступили.

Звуки бою почали затихати, і крізь дим почало проглядати травневе сонце. Десь в мирних містах люди планували відпочинок на вихідні, а тут, на розтерзаній донбаській землі, троє українських воїнів, наймолодшому з яких лише 23 роки, перев’язували один одному рани, заряджали зброю і готувалися до відбиття чергового штурму.

 Дякуємо захисникам за їхню відданість і героїзм!