Як у Вінниці працює єдине в країні релаксосховище

Новини Вінниці / Як у Вінниці працює єдине в країні релаксосховище

Майже півроку у Вінниці працює релаксосховище «Без хвиль» – сухий басейн, наповнений 30 тисячами білосніжних кульок. Його заснували переселенці з Києва – Єлизавета і Сергій Бойки.

Про це повідомляє Вінницький туристичний сайт.

Сергій – уродженець Вінниці, але вже понад 10 років жив у Києві. Ліза родом з Дніпра, але теж дуже давно мешкає у столиці. До Вінниці подружжя переїхало 24 лютого, а вже за чотири місяці заснувало тут свій перший бізнес.

Приміщення на вул. Брацлавській задумувалося як простір винятково для дорослих. Натомість стало місцем, де вік не має значення (хіба що зріст, бо максимальна глибина басейну з кульками – 1 метр). Малеча приходить сюди на дні народження і тік-ток паті, а дорослі – на побачення, дівич-вечори, корпоративи, чи навіть відпочити від онуків.

У «Без хвиль» є великий басейн, наповнений 30 тисячами кульок, LED-освітлення, настільні ігри, іграшки-антистрес, баскетбольне кільце. Поряд із сухим басейном облаштована чіл-зона зі столиками, м’якими сидіннями і кріслами-подушками. А під час оренди всього залу можна використовувати ще й триметровий проєктор і приставку Sega Mega Drive. Релаксосховище розташоване у підвальному приміщенні за двома стінами, тож там можна безпечно перебувати під час повітряних тривог.

Вранці 24-го лютого, коли почалась повномасштабний наступ, Ліза і Сергій були одними з перших, хто виїжджав зі столиці.

«Вночі ми не спали, читали новини, і вони все гірші і гірші ставали. Ми якраз на околиці жили і встигли одними з перших виїхати. Коли під’їжджали до Вінниці, то вже починалися затори. Тоді було дуже «стрьомно». Ми взяли речей на тиждень, а в результаті прожили в моїх батьків кілька місяців. З часом просто вирішили, що у Вінниці зараз комфортніше і безпечніше. Все-таки я вже освоївся в Києві, і з поверненням у Вінницю часто приємно здивований якимось класними закладами, тим, що тут є де погуляти. Доволі прогресивне в багатьох відношеннях стало місто», - пояснив С.Бойко.

Залишившись у місті, подружжя здійснило свою мрію і вклалося у прикольну справу.

«У 2018 році я шукала, як відсвяткувати день народження, і побачила у Лондоні виставку, де було багато кульок. Подумала, що відсвяткувала б у такому місці. І у мене з’явилася мрія – відкрити колись в Україні сухий басейн для дорослих. Потім ми приїхали у Вінницю. Я якраз звільнилася з роботи, і ми згадали про ідею сухого басейну, і що можна її поєднати з теперішніми реаліями. Тобто, зробити таке підвальне приміщення, в якому було б комфортно перечікувати повітряні тривоги, і в якому можна розслабитися», - згадує Ліза.

Тепер, за її словами, до» сухого басейну» приходять не лише для відпочинку. Приміром, вчителі англійської проводять уроки для своїх груп.

«А було, що прийшли дві подружки, десь по 50 років, відпочити від онуків. І вони тут теж досить активно бавилися – дуже активні жінки», - каже власниця бізнесу.

Олеся Рудницька

17 листопада, 2022