Як відреагували у вінницькій прокуратурі на затримання у Ватикані Аліси Виноградової з Femen

Новини Вінниці / Як відреагували у вінницькій прокуратурі на затримання у Ватикані Аліси Виноградової з Femen

Перебуваючи у «лоні» Католицької церкви жінка і оголеною позувала перед вірянами, і спробувала вкрасти ляльку Ісусу з площі Святого Петра. Витівки українки напередодні Різдва допекли папську поліцію. Активістку руху Femen затримано.

Перебуваючи у «лоні» Католицької церкви жінка і оголеною позувала перед вірянами, і спробувала вкрасти ляльку Ісусa з площі Святого Петра. Витівки українки напередодні Різдва допекли папську поліцію. Активістку руху Femen затримано.

З відкритим торсом у Ватикані 24 грудня перед початком святкової меси Папи Римського Аліса Виноградова намагалася забрати з Вертепу фігурку маленького Ісуса. Правоохоронці не церемонилися з молодою жінкою, її повалили, і не зважаючи на надпис на груді «Бог – це жінка», супротив та спробу відбиватися ногами, затримали.  

Вже 26 грудня організація, яку представляє українка, на власному сайті заявила про її арешт і відсутність зв’язку з секстремісткою. «Femen вимагає від Ватикану негайно звільнити активістку, залишити у спокої жінок…», - зазначено в зверненні соратниць Аліси.

Нагадаємо, що Виноградова за рішенням Вінницького місьсуду від 16 листопада знаходиться під нічним домашнім арештом. Її вважають причетною до спалення декоративного трамвайчика у центрі міста. Кримінальне провадження відкрито за статтею «хуліганство». Чи вплине відсутність Аліси вночі у будинку батьків під Києвом на її подальшу долю в Україні?..

Фактично, маючи підтвердження порушення постанови суду, прокуратура має підстави вимагати зміни запобіжного заходу до підозрюваної. Як пояснили NaПарижі у прес-службі прокуратури Вінницької області, ситуація вивчається. Рішення про повторне звернення до суду залежить від співробітника, який наразі зайнятий іншими справами.

Раніше прокуратура вимагала цілодобового утримання під домашнім арештом, але голова суду Андрій Михайленко залишив Алісу вдома лише з 21.00 до 6.00. Обмеження не завадило активістці перетнути кордон та опинитися в Італії. Мабуть, коли вона повернеться, прокуратура і суд повернуться до питання молодої жінки.   

Макс МЕЛЬНИК