Як Вінниця фестивалила у День Незалежності (ФОТО)

Новини Вінниці / Як Вінниця фестивалила у День Незалежності (ФОТО)

Сьогодні, 24 серпня, у центрі Вінниці розпочався десятигодинний фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Цьогоріч захід , який традиційно організовують до Дня Незалежності у місті проходить вже всьоме.

Сьогодні, 24 серпня, у центрі Вінниці розпочався десятигодинний фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Цьогоріч захід, який традиційно організовують до Дня Незалежності, у місті проходить вже всьоме.

На Майдані Незалежності розгорнули свої експозиції виставки шкіл естетичного мистецтва, обласного краєзнавчого музею, декоративно-прикладного мистецтва Тульчинського училища культури. Тут діє ярмарок хенд-мейду майстрів міста і області, митці проводять різноманітні майстер-класи з прикладного мистецтва, облаштовано інтер’єрні фотозони.

О 15.00 розпочнеться святковий концерт кращих колективів і виконавців міста та області «Таланти рідної землі тобі даруєм, Україно!». Зокрема, для вінничан та гостей міста гратимуть Вінницький міський естрадно-духовний оркестр «ВінБенд», академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії. Серед учасників фестивального концерту і гурт «Sunrise» та солісти вокальної студії «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв.

Завершать концертну програму гурт «Експромт» Вінницької обласної філармонії, фронтменом якого є переможець талант-шоу Олександр Онофрійчук.