Як вибрати бойлер для великої родини

Новини Вінниці / Як вибрати бойлер для великої родини

Бойлер – це зручне рішення для автономного нагріву будь-якого об’єму води. Переваги незалежності від централізованих систем та роботи комунальників ви оціните в перші ж дні користування водонагрівачем. Проте, щоб враження від обладнання були позитивними і надалі, варто ретельно обирати модель. Пропонуємо розглянути характеристики, що найбільш актуальні для великих сімей.

Об’єм бойлера – який ідеальний для родини

Принцип роботи водонагрівача вимагає уважного підбору його оптимального обсягу навіть для одного користувача. Адже всі переваги бойлера можуть виявитися даремними, якщо вам буде критично не вистачати об’єму гарячої води або доведеться переплачувати за електрику, не використовуючи потужності моделі. Пропонуємо керуватися наступною схемою розрахунку літражу бойлера для комфортного користування:

  • 15–20 л – рішення суто для кухні. Цього об’єму буде достатньо, щоб зручно мити посуд, а також саме такі моделі вдасться компактно розмістити в кухонному відсіку.

  • 30 л – варіант для одного мешканця.

  • 50–80 л – такого літражу буде достатньо для сім’ї з двох людей з одночасним обслуговуванням душової та кухонної зони.

  • 100 л – оптимальне рішення для родини з дітьми. Такі моделі користуються найбільшим попитом, їх встановлюють у квартирах та приватних будинках одночасно для кількох точок водозбору.

  • 150 л і більше – ці об’єми призначені для великих сімей, в яких люблять приймати ванну. Якщо в родині є маленькі діти, то також варто розглядати цей літраж. 

Статистика свідчить, що найчастіше купують бойлери на 80 чи 100 літрів. Вони універсальні для сімей з 3-5 людей, дають достатню кількість води для комфортного приймання душу, але при цьому не надто габаритні та легко вписуються в планування ванної кімнати. Радимо розглянути раціональний варіант окремих бойлерів для кухні та ванної. Адже, чим більший обсяг водонагрівача, тим довше триває нагрів. 

Що ще варто врахувати великій родині при виборі бойлера

Якщо мова йде про великі обсяги нагрівання та використання води, то актуальним стає питання економії електроенергії. В цьому аспекті варто порівняти проточні та накопичувальні моделі. Перші приваблюють швидшим нагрівом, але вони споживають більше електрики. Проточні бойлери з невеликим літражем варто розглядати для кухні – вода достатньо швидко нагріватиметься для побутових потреб, але великих витрат для бюджету це не принесе. А ось в якості об’ємних «душових» варіантів краще підійдуть накопичувальні – вони гріють воду трішки довше, але економніші. 

Сподіваємось, було корисно, і тепер ви точно знаєте, з якими запитом навідаєтесь в магазин за бойлером.

admin

28 листопада, 2022