Як виглядають південнобузькі пороги біля Воробіївки з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Як виглядають південнобузькі пороги біля Воробіївки з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

На Вінниччині є кілька «культових місць» для відпочинку. Куточок на березі Південного Бугу біля Воробіївки Немирівського району завжди приваблював краєвидом – русло ріки усіяно кам’яними брилами, наче після прогулянки незграбного велетня. Пороги не тільки змінюють тиху течію, додаючи бурхливості, вони перетворюються на смарагди, які прикрашають, тому «з неба» вигляд особливий.

На Вінниччині є кілька «культових місць» для відпочинку. Куточок на березі Південного Бугу біля Воробіївки Немирівського району завжди приваблював краєвидом – русло ріки вкрите кам’яними брилами, наче після прогулянки незграбного велетня. Пороги не тільки змінюють тиху течію, додаючи бурхливості, вле й додають краси та неповторності ландшафту. «З неба» вигляд цих місць особливо гарний.   

Вінничанам Воробіївка чудово відома. По-перше, місцевість входить до регіонального ландшафтного парку «Немирівське побужжя», створеного в 2013 році. Через Воробіївку проходить маршрут сплавів по Південному Бугу, нижче по течії знаходиться Київський поріг.

Вдале розташування сприяло тому, що на березі річки поблизу села проводилися фестивалі "Шешори" (2007-2008) і "Артполе" (2009).

На YouTube-каналі Birdie з висоти пташиного польоту показали усіяний порогами Південний Буг, понтонний міст до села Нова Миколаївка, який кілька разів руйнувався через негоду, а також наслідки пожежі на обох берегах річки.

Макс Мельник

14 травня, 2020