Які маски найкраще захищають від COVID-19?

Новини Вінниці / Які маски найкраще захищають від COVID-19?

Так, як коронавірусна хвороба не збирається відступати, вінничанам необхідно не забувати про засоби захисту. Поки фармацевти по всьому світу шукають ефективні ліки від COVID-19, вчені проводять дослідження матеріалів, які використовуються для пошиття захисних масок.

Оскільки коронавірусна хвороба не збирається відступати, вінничанам необхідно не забувати про засоби захисту. Поки фармацевти по всьому світу шукають ефективні ліки від COVID-19, вчені проводять дослідження матеріалів, які використовуються для пошиття захисних масок.

Як пише Daily Mail, вчені Університету Флориди дослідили різні матеріали й форм індивідуальних засобів захисту, аби знайти найкращий варіант для уповільнення поширення крапель, що несуть збудника небезпечної хвороби.

Згідно результатів експерименту, нещільні маски й бандани, пов'язані на обличчя, показують найгірші результати в уповільненні біологічних рідин під час чхання або кашлю людини.

Учені стверджують, що краплі з коронавірусом, котрі поширюються від людей, які не носять маски, найкраще стримує складена в декілька шарів бавовняна носова хустка.

Отже, найефективнішими в боротьбі з поширенням коронавірусу лідерами є конусоподібні або саморобні багатошарові тканинні маски.

Це пояснюється тим, що такі маски можуть значно скоротити швидкість і діапазон дихальних потоків, хоча і з деяким витоком через матеріал і невеликі проміжки з боків.